Hedef milli Türksat 6A

0

Bakan Arslan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının bütçesine ilişkin sunum yaptı.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, amaçlarının Türksat 6A’yı tamamen yerli ve milli yapabilmek olduğunu belirterek, “Türksat 5A’yı 2018 sonunda, 5B’yi de 2019 sonunda hizmete sokmuş olmayı hedefliyoruz” dedi. Türkiye Uzay Ajansı’na da değinen Arslan, Kanun Tasarısı Taslağının hazırlandığını ve Başbakanlığa sunum aşamasına getirildiğini kaydetti.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bu yıl yüksek hızlı tren (YHT) filosuna 6 set dahil ettiklerini anımsatarak, “İlave 10 set daha almak için çalışma sürecini başlattık; devamında ise 96 set almayı planlıyoruz.” dedi.

“Amacımız, Türksat 6A’nın tamamen yerli ve milli olması”

Türkiye’nin uydu filosu ve kapsama alanlarına ilişkin bilgiler veren Arslan, şöyle devam etti:

“Türksat 5A ve 5B’nin ihale süreçlerine devam ediyoruz. Türksat 5A’yı 2018 sonunda, 5B’yi de 2019 sonunda hizmete sokmuş olmayı hedefliyoruz. Bu konuda Inmarsat ile önemli bir anlaşma yaptık. Türksat 6A ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız, Türksat 6A’yı tamamen yerli ve milli olarak yapabilmek.”

‘Türkiye Uzay Ajansı’ Başbakanlığa sunulacak

Arslan, Türkiye Uzay Ajansı’nın kuruluşuna dair Kanun Tasarısı Taslağı hazırlandığını ve Başbakanlığa sunum aşamasına getirildiğini belirterek, “İnşallah daha sonra da Meclisimizin huzuruna gelecek.” dedi.

 

 

YENİŞAFAK 10.11.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here