İş dünyasının önde gelen isimleri 3 bin öğrenciye yol gösterecek

0

Uluslararası Liderlik Okulu Young Guru Academy (YGA), 19 Kasım’da Haliç Kongre Merkezi’nde 3 bin üniversite ve lise öğrencisini ağırlayacak. Bu yıl 15.’si düzenlenen YGA Zirvesi’nde konuşma yapacak olan İlter Terzioğlu, Begümhan Doğan Faralyalı, Emre Zorlu, Bengi Korkmaz gibi iş dünyasının önemli isimleri öğrencilere gelecek hedefleri için yol gösterecek. Gençler gün boyunca Psikolog ve yazar Prof. Doğan Cüceloğlu, Prof. Mehmet Toner, Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu gibi YGA Hayal Ortakları ile sohbet edebilecek.

100 ÖĞRENCİ 2 YIL SÜRECEK BİR PROGRAMA KATILACAK

Zirveye katılanlar arasından seçilecek 100 öğrenci ise 2 yıl sürecek YGA inovasyon programına katılmaya hak kazanacak. Gençlere bilimi sevdirmek için geliştirilecek yeni projelerin ilki YGA Hayal Ortağı, Aziz Sancar’ın isminin verileceği Bilim Müzesi olacak.

Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hayaliyle 2000 yılında kurulan Young Guru Academy (YGA), 19 Kasım’da  “birlikte başarma”nın gücünün konuşulacağı yeni YGA Zirvesi’ne imza atmaya hazırlanıyor. İş dünyasının duayenleriyle gençlerin buluştuğu en önemli platformlardan biri olan ve bu yıl 15’incisi düzenlenecek YGA Zirvesi’ne, 81 ildeki liselerden ve 170 farklı üniversiteden gelen 50 bin başvuru arasından seçilen 3 bin öğrenci katılacak.

 

Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek YGA zirvesinde, Türkiye’nin önde gelen işadamları, genel müdürleri ile bilim adamlarının tecrübe ve birikimlerinden yararlanma fırsatı bulacak gençler arasından mülakatlarla seçilecek 100 öğrenci de ayrıca, 2 yıl sürecek YGA İnovasyon Programı’na katılmaya hak kazanacak.İş dünyasının liderleri lham verecek.

 

Tüm gün sürecek zirevede, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, McKinsey; Company Ortağı Bengi Korkmaz, Milli Dağcı Tunç Fındık  veYGA Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman gibi hepsi kendi alanında usta isimler de gençlere ilham vermek için tecrübelerini paylaşacak.

 

GENÇLERİN PROJELERİ DÜNYA ÇAPINDA ÖDÜLLER ALIYOR

Zirvede konuşma yapacak olanYGA mezunları da, YGA’lı gençlerin birlikte hayata geçirdiği sosyal inovasyonlar projelerinin başarı hikayelerini paylaşarak “birlikte başarma”nın gücünü anlatacaklar. Gençler, görme engellilerin hayatını kolaylaştırmak için Turkcell işbirliği ile üretilen ve teknoloji dünyasının Oscar’ı sayılan GSMA’de (Global Mobil Social Awards) iki kez üstüste dünya birincisi olan Hayal Ortağım projesi; aynı amaçla üretilen ve Türkiye’de kitlesel fonlama rekoru kıran, Vestel’in üretim desteğiyle hayata geçecek akıllı baston WeWalk projesi gibi başarılı örnekler YGA mezunları Kürşat Ceylan ve Gamze Sofuoğlu’ndan dinleme şansı yakalayacaklar.

 

BİLİM MÜZESİ KURULUYOR

Zirveden seçilecek 100 öğrencinin birlikte üzerinde çalışacağı yeni sosyal inovasyonlardan biri de Bilim Müzesi olacak. YGA Hayal Ortağı Aziz Sancar’ın “Bilim genlerle değil, kültürle olur” sözünden alınan ilhamla başlatılan Bilim Müzesi projesini, MIT üniversitesi tarafından yılın öncü yenilikçisi seçilen YGA Mezunu Cemil Cihan Özalevli anlatacak.

YGA Başkanı Asude Altıntaş: “YGA’ile bugüne kadar 1.5 milyon kişiye dokunduk”

Kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü olduklarının altını çizen YGA Başkanı Asude Altıntaş, YGA’daki tüm programlarla “birlikte başarmayı”kültürünü yaymak için çalıştıklarını belirtti. Altıntaş; “her yıl 170 üniversiteden 50 binin üzerinde başvuru alıyoruz. Özenle yaptığımız görüşmeler sonucunda belirlenen öğrencilere 300 saatin üzerinde eğitim veriyoruz. Bugüne kadar 4000 üniversite öğrencisinin mezun olduğu YGA Programı’na katılanlar sosyal inovasyon projelerinde 5000 saatin üzerinde gönüllü olarak çalışıyorlar. Toplam 10 haftalık YGA Liderlik Programı’ndan bugüne kadar 30 binden fazla ilköğretim öğrencisi mezun oldu,  YGA Genç Liderler Programını ise 10 bine yakın lise öğrencisi tamamladı. Sadece Hayal Ortağım uygulaması ile 200 bin engellinin hayatını kolaylaştırıyoruz. YGA, seminerleri ile eğitim programları ve ürettiği sosyal inovasyon projeleri sayesinde “Birlikte Başarma Kültürü” ile şimdiye kadar 1,5 milyonu aşkın kişiye dokunduk. Yazar Psikolog Doğan Cüceloğlu, Bilim adamı Mehmet Toner, Faruk Eczacıbaşı, Begümhan Doğan Faralyalı, Murat Özyeğin gibi çok değerli isimler, yoğun iş tempolarına rağmen YGA Hayal Ortakları olarak her yıl  100 saatin üzerinde zamanlarını bu öğrenciler için ayırıyorlar ve tamamı YGA mezunlarından oluşan YGA İcra Kuruluna birebir mentorluk veriyorlar” dedi.

 

YGA HAKKINDA

YGA (Young Guru Academy); uluslararası bir sivil toplum örgütüdür, 2000 yılında Türkiye’de kurulmuştur. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmayı hayal eder. YGA’da gençler birlikte başarma kabiliyetlerini birlikte hayal kurup, projelendirip, hayata geçirirken; hayatın içinde geliştirirler. YGA’lılar görme engelliler, korunma altındaki çocuklar ve yenilenebilir enerji konularında birlikte hayal kuruyor, birlikte proje üretiyor, birlikte ilklere imza atıyorlar. YGA’lıların gerçekleştirdiği projeler teknoloji dünyasının Oscar’ı sayılan GSMA gibi, dünya çapında ödüller aldı. Birleşmiş Milletler tarafından örnek proje olarak gösterildi. YGA’nın stratejik ortakları Harvard, MIT, Berkeley, Stanford Üniversitelerinden öğrencilerin yaz aylarında Türkiye’ye gelip staj yaparlar. YGA, yarattığı birlikte başarma iklimiyle “Great Place to Work” seçildi.

 

HÜRRİYET  15.11.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here