Sivil havacılık festivali

0

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sivil Havacılık Topluluğu, Türkiye’de üniversite öğrencileri tarafından düzenlenen ilk ve en büyük organizasyona hazırlanıyor. Türkiye’nin havacılık alanında faaliyet gösteren firmaları, Sivil Havacılık Festivali kapsamında İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde bir araya gelecek.

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesi, 7 Aralık 2016’da, Türkiye’de bir öğrenci topluluğu tarafından düzenlenecek en büyük organizasyona ev sahipliği yapacak. Bir tam gün sürecek Sivil Havacılık Festivali, İstanbul Ticaret Üniversitesi Sivil Havacılık Topluluğu tarafından İstanbul Ticaret Odası, üniversite ve Kariyer Merkezi (KAMER) ortaklığında düzenlenecek.

Festivalle, üniversite öğrencilerinin havacılık sektörüne yönelik farkındalıklarının artırılması ve havacılık sektörünün sürdürülebilir gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Türkiye’de ilk kez bir öğrenci topluluğu tarafından 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü’nde organize edilecek festival, sektörde yer alan firmaları, uçuş okullarını, öğrencileri ve akademisyenleri aynı çatı altında buluşturacak. Festival, Türkiye’de havacılık sektörünün güncel durumunu ve firmaların yapısını yansıtmasının yanı sıra kariyer fırsatlarını da üniversite öğrencilerinin ayağına kadar getirecek.

FİRMALAR DA KATILIYOR

Festivale, havacılık alanında lisans ve lisansüstü eğitim alan öğrenciler, havacılık sektöründe faaliyet gösteren 10 firma, havacılık alanında eğitim hizmeti veren 10 uçuş okulunun katılması hedefleniyor. Sektörde hizmet gösteren vakıflar, dernekler, firmalar ve bu alanda hizmet veren eğitim kurumları projenin nihai yararlanıcıları olacak.

UÇAK SİMÜLATÖRLERİ KULLANIMA AÇILACAK

Sivil Havacılık Festivali kapsamında sektörde faaliyet gösteren firmalar ile uçuş okulları, İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesi’nde stant açacak. Festival alanına kurulacak uçak simülatörleri, katılımcıların kullanımına açılacak. Drone ithal eden firmalar ürünlerinin gün boyu öğrenciler tarafından denenmesini sağlayacak. Program kapsamında konferanslar da düzenlenecek.

 

İTOHABER  15.11.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here