Jeneratörler tarih mi oluyor?

0

Mobil hayat! Hareket halinde olmak, hareket halindeyken dünyadan kopmamak güzel elbet te ! Ancak ilerleyen teknoloji  ve yanımızda taşıdığımız mobil aletler ile birlikte hareket halindeyken ihtiyaç duyduğumuz enerji de artıyor. Örneğin cep telefonları ekranları yeni modellerde eskisine göre daha büyük, daha çok enerji tüketiyor ve bu da piller ile ilgili çalışan bilim dünyası üzerinde  büyük baskı oluşturuyor. Bilim insanları  günden güne daha az yer kaplayan, daha hafif ve daha verimli piller geliştirmeyi başarsalar da, insan tüketirken hep daha fazlasını istiyor ve bu talebi karşılamak zorlaşıyor. Oysa elektrik şebekesinden uzaklaştığımız zamanlarda yanımızda olacak , enerji ü retebilecek mobil teknolojiler  çok işimizi görebilir. 

image002

6 SAATTE ŞARJ

Bu durumda akla ilk jeneratörler geliyor. Fakat jeneratörler kişisel kullanıcıların ihtiyaçları için pratik çözüm sayılmaz. Mobil dünyanın gereklerini karşılamak için mobil çözümlere ihtiyaç var.

Jackery isimli taşınabilir aküler üreten şirket, jeneratörleri tahtından edebilecek çok iddialı inovatif bir ürün tanıttı. Power Pro isimli ürün 578 Wh enerji sağlıyor. 5.4 kg. ağırlığındaki ürünün 110 volt (Kuzey Amerika standardı) çıkışının yanı sıra 12 volt DC çıkışı, sigara çakmağı çıkışı ve iki adet de USB çıkışı bulunuyor. Kendi ışığı da var. Prize takılarak 6-7 saat içinde şarj olabiliyor.

GÜNEŞ PANELİ UYUMLU

Asıl kullanılması gereken/beklenen ise  Power Pro ile uyumlu çalışacak 85 vatlık katlanabilen güneş paneli. Bu panel ile de 7 saat içinde şarj etmek mümkün olacak . Büyük bir pil ve bir AC-DC dönüştürücüyü, yeni bir teknoloji kullanmadan, sadece çok iyi bir tasarım marifetiyle bu kadar küçük ve hafif bir hale getirmişler.

BUZDOLABINI 10 SAAT ÇALIŞTIRIYOR

Power Pro ile örneğin bir buzdolabını 10 saat ya da bir televizyonu 7 saat çalıştırabilirsiniz. Elbette dizüstü bilgisayar veya cep telefonu şarjları bunların yanında çocuk oyuncağı.Şu anda internet üzerinden sipariş alınan ürün için istenen fiyat 375 dolar. Piyasaya çıktığında ise fiyatının 799 dolar olacağı belirtiliyor.

 

İTO HABER  08.11.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here