SDÜ li öğrenciler kendi elektrikli otomobilini yaptı!

0

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri, saatte 125 km hıza ulaşan elektrikli araç üretmeyi başardı. Project Dream isimli araç, 4 ay gibi kısa bir sürede üretildi.

 

Gelişen teknolojiyle birlikte her alanda olduğu gibi otomobil alanında da trendler değişiyor. Sürücüsüz araçlar bir yana, daha verimli ve doğa dostu olan elektrikli araçlar günümüzde oldukça popüler. Haberimize konu olan elektrikli araç Project Dream ise, Türk üniversite öğrencileri tarafından üretilmiş olmasıyla bizim için büyük önem taşıyor.

4 AYDA ÜRETİLDİ


Süleyman Demirel Üniversitesi Alternatif Enerjili Araç Topluluğu’nda akademisyenlerden ve öğrencilerden oluşan grup tarafından üretilen Project Dream, sadece 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmış.

 

shiftdelete.net‘in haberine göre enerjisini bagajındaki aküden alan Project Dream isimli iki kişilik araç, saatte 125 km hıza ulaşabiliyor.Yüksekliği 120 cm, genişliği 140 cm ve uzunluğu 400 cm olan aracın kabuk kısmı karbon fiberden üretildi. Araç donanımları suya ve toza karşı dayanıklı IP55 sertifikasına sahip.

4 ay boyunca 100,000 TL ile gece gündüz çalışarak aracı hazırladıklarını belirten Project Dream’in akademik danışmanı Hidayet Yıldız “TübitakAlternatif Enerjili Araç Yarışması’nda 5. olduk. Üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettik. Saatte 125-130 km hızla gidebilen, %90 yerli olan elektrikli araç ürettik. Trafiğe rahatça çıkabilmesi amacıyla gerçek bir arabaya benzer bir şekilde tasarladık. Rüzgardan minimum şekilde etkilenmesi amacıyla aracın alt kısmında rüzgar tüneli bulunmaktadır.” sözlerine yer verdi.

2016’da TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışması’nda 5. olan ekip, aracı geliştirerek 2017 TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışması’na katılacak.

 

HÜRRİYET  01.12.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here