Apple iOS’ta Türk imzası

0

Apple’ın geçtiğimiz günlerde iPhone ve iPad’ler için yayınladığı yeni iOS sürümü iOS 10.2’nin güvenlik kısmında Türk güvenlik uzmanlarının imzası olduğu ortaya çıktı. 

Söz konusu detay Apple‘ın bilgilendirme notu ile ortaya çıktı. ABD merkezli teknoloji devi Apple, geçtiğimiz günlerde yayınlanan iOS 10.2 için paylaştığı sürüm notlarında kapatılan güvenlik açıkları için bilgilendirme notlarına yer verdi. Apple’ın “kritik” olarak sınıflandırdığı güvenlik açıklardan birisinde ise Türk güvenlik uzmanlarının imzasının bulunduğu bu sayede ortaya çıktı. Trapmine isimli İzmir merkezli Türk şirketin platformdaki açıklardan birisinin bulunması ve onarılmasında katkısı olduğunu belirten Apple, sorunun yeni iOS ile ortadan kaldırıldığının altını çizdi.

Yaklaşık 360 MB boyutunda olan iOS 10.2 ile kullanıcıların karşısına çıkan yeniliklerin başında, TV uygulaması geliyor. Şimdilik sadece ABD’de kullanılabilen uygulama, kullanıcının akıllı cihazları üzerinden TV şovlarına ve filmlere erişmesini sağlıyor. 100’den fazla yeni emojiyi de platformlara entegre eden güncelleme hangi çalıştığını öğrenmek için tıklayın.

 

BİLGİ ÇAĞI  18.12.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here