“Sürdürülebilir büyüme için inovasyon ve teknoloji şart!”

0

Samsung Electronics Türkiye, MENA bölgesinde ilk Samsung İnovasyon Merkezi’ni açtı.

Samsung Electronics Türkiye, MENA bölgesindeki ilk Samsung İnovasyon Merkezi’nin Türkiye’de açıldığını duyurdu. T.C. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut’un katılımıyla açılışı gerçekleşen merkezde ziyaretçiler, Samsung’un farklı sektörlerin ihtiyaçlarına göre geliştirdiği yenilikçi ürün ve çözümler ile tanıştı. Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, “Uzun yıllardır en gelişmiş teknolojilere öncülük eden bir dünya lideri olarak, ihtiyaçları ve beklentileri anlayıp insanların hayat kalitesini artıracak yenilikçi teknolojilerimizi onlarla buluşturuyoruz. MENA bölgesindeki ilk Samsung İnovasyon Merkezi’nin Türkiye’de açmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

“Teknoloji vizyonunun yaygılaştırılması büyük önem taşıyor”

Teknolojinin artık sadece dikey bir sektör olarak değil, tüm endüstrileri yatayda kesen bir konsepte dönüştüğünü belirten Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcı Tansu Yeğen ise şöyle konuştu: “Dijitalin sunduğu rekabet avantajını elde tutmak için, inovasyon ve teknolojiyi kurumsal DNA’larının yapı taşına dönüştürme çabasında olan kurumlar, müşterilerin yeni deneyimler sunma talebini karşılamaya çalışıyor. Zorlu küresel ekonomik şartlarda sürdürülebilir büyümeyi yakalayabilmek için ülkemizde de bu inovasyon ve teknoloji vizyonunun yaygınlaştırılması büyük önem taşıyor. Bu vizyonun kurumlar tarafında sahiplenilmesine destek olmak adına, ‘Samsung İnovasyon Merkezi’mizi Türkiye’deki müşterilerimiz ve iş ortaklarımızın hizmetine açtık. Yılda 14 milyar doları aşan Ar-Ge yatırımımızın sonuçlarını, ülkemizdeki şirketlere ilk elden ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

“Dijitalleşmek için iş yapış şekillerinin değiştirilmesi şart”

Samsung İnovasyon Merkezi’nde finans, perakende, ulaştırma, turizm ve eğitim sektörleri başta olmak üzere, birçok endüstrideki kurumun ilgi duyacağı teknolojik çözümler yer alıyor. Merkez, Samsung teknoloji ortaklarının çözümlerini sunmanın yanı sıra sektör liderlerinin de katıldığı çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Öte yandan; toplantıda Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin IT liderleri ile de interaktif bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşi kapsamında Koç Holding CIO’su Alper Göğüş, dijitalleşme noktasında özellikle iş yapış şekillerinin değişmesi gerektiğine işaret ederek, hizmetlerin, üretilen ürünlerin teknolojiye adapte edilmesinin önemini vurguladı. Göğüş, “Çılgın bir şekilde bütün bu süreçler teknolojiye adapte edilmezse yok olunur” dedi. Dijitalleşme sürecinde, müşteriyi dinlemeden hizmet şeklinin değiştirilemeyeceğini belirten Göğüş, bu noktada büyük veriyi okumanın da önemli olduğunu kaydetti.

“İNOVASYON KURUMLARIN GENLERİNDE VAR!”

Eczacıbaşı Holding CIO’su Levent Kızıltan, “Kültürel dönüşüm, Ar-Ge’ye ciddi şekilde yatırım olmadığı müddetçe ancak bireysel başarılarla birkaç tane örneklendirmeler ile karşımıza çıkacak bir yapıdan bahsetmek mümkün” derken, bunun şirketleri çok fazla ileriye taşımayacağını ifade etti. Kızıltan, “Samsung’un açmış olduğu İnovasyon Merkezi’nin bir esinlenme örneği ve kişilere bir ortam yaratmak adına fırsat olduğu için kutluyorum” dedi. Aynı konu kapsamında konuşan İş Bankası CIO’su Hakan Aran da Türk bankalarının ve bankacılık sektörünün inovasyona çok fazla önem verdiğini hatırlatarak, “Bu, inovasyon için gerekli olan bir şartı karşılıyor; rekabet! Hayatta kalmak için inovasyon ve gelişme şart. İnovasyon kurumların genlerinde olan bir süreç. Bu anlamda Samsung’un İnovasyon Merkezi’nde anlatılanlar bize heyecan verdi. İnovasyonun gereği işbirliği. Bu noktada, 2017 yılında hep birlikte İş Bankası’nın İnovasyon Merkezi’nin açılışında da bir araya gelebiliriz” diye konuştu.

 

DÜNYA 16.12.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here