TÜBİTAK destekli Oasis görücüye çıkıyor

0

TÜBİTAK, İsviçreli şirket Rinspeed ile birlikte CES 2017’de tanıtılacak Oasis isimli konsept aracın geliştirilmesine katkıda bulundu

 

İlginç tasarımlarıyla tanınan İsviçreli Rinspeed’in yeni konsept aracı Oasis, otomotiv dünyasında büyük ses getirecek. Las Vegas’ta düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2017’de ilk kez vitrine çıkacak geleceğin otomobilinde Türkiye’nin de imzası var.

  TRW, Siemens, Dekra, Blackberry, Osram gibi alanında uzman birçok firmanın desteklediği Oasis’e Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu da (TÜBİTAK) katkı sağladı. Geleceğin otomobilinin geliştirme aşamasında yer aldı.

 

%100 elektrikli olan araç, otonom sürüş özelliğine de sahip. Yaya tanıma, klavyeye dönüşen direksiyon gibi dikkat çekici teknolojiler göze çarpıyor. Aracın içerisinde ufak bir bahçe bile bulunuyor.

Oasis, akıllı şehirler ile uyumlu bir akıllı araç.

Gebze’deki tesislerinde yerli otomobil için çalışmalar yürüten TÜBİTAK, buna bağlı olarak sürücüsüz (otonom) sürüş, batarya hücresi, batarya modül ve paketi, elektrik motoru, merkezi kontrol ünitesi, batarya yönetim sistemi, menzil uzatıcı, aktif sürüş ve sürüş destek sistemleri geliştirilmesi için araştırmalar yapıyor.

CNN TÜRK

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here