Tasarımhane Yorumuyla “Mimar Sinan: Dünyanın İlk Yıldız Mimarı” Sergisi

0

“Mimar Sinan: Dünyanın İlk Yıldız Mimarı” Sergisi Cersaie 2016 Fuarı’ndan sonra Berlin Arena’da gerçekleşen 2016 Dünya Mimarlık Festivali’nde Tasarımhane yorumuyla yer aldı.

Sergileme ve müzecilik alanlarında faaliyet gösteren Tasarımhane, “Turkishceramics” Türkiye Seramik Tanıtım Grubu’nun 2014 yılından bu yana Türkiye seramiklerini mimarlık dünyasına tanıtmak adına düzenlediği özel etkinlikler kapsamında, hem mimarları destekleme, hem de kültür alışverişini sağlamak amacıyla projelendirdiği “Mimar Sinan: Dünyanın İlk Yıldız Mimarı” sergisini Bologna’dan sonra Dünya Mimarlık Festivali’ne taşıdı.

 

Dünyanın farklı ülkelerinden mimarlık ve tasarım profesyonellerini her yıl bir araya getiren Dünya Mimarlık Festivali, 2016 yılında, 16-18 Kasım tarihlerinde ilgilileri Berlin’de buluşturdu. Festivalde, Türkiye Seramik Tanıtım Grubu, “Mimar Sinan: Dünyanın İlk Yıldız Mimarı” Sergisi’ni Tasarımhane yorumuyla ziyaretçilerine sundu.

Önümüzdeki günlerde farklı ülke ve etkinliklerde ziyaretçi ile buluşacak olan sergi, Mimar Sinan’ın hayatına, eserlerine, seramik kullanımından kentsel altyapıya kadar uzanan geniş yelpazedeki çalışmalarını ve yapı sanatındaki ustalığını ortaya koyuyor. Bunların yanı sıra sergi içeriğinde projenin çıkış kaynağını oluşturan, Türkiye’de misafir edilen İngiliz mimarların 2015 tarihli Edirne gezisi ve bu gezi sonucunda ortaya çıkan araştırma sonuçları, gözlem ve fotoğraflarına da yer veriliyor.

 

ARKİTERA  22.12.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here