Arçelik, teknoloji mucitlerini ‘garaj’dan çıkaracak

0

Arçelik, dünya devi şirketler Apple, Microsoft, Walt Disney gibi firmaların garajda özgür çalışma modeliyle ortaya çıkmasından esinlenerek, geleceğin mucitlerine fikir üretim üssü olarak garaj oluşturdu.

Arçelik, Ar- GE ve inovasyon çalışmalarını artırarak, Çayırova Kampüsü’nde ‘Garage’ adını verdiği fikir üretim merkezini hayata geçirdi. Şirket, bu merkezde bir yıl içinde 20 bin fikir ve 200 prototip geliştirmeyi planlıyor.

“Garage’i yeni bir Rönesans dönemi olarak tanımlıyoruz” diyen Arçelik AŞ Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk, Garage dışında, Atölye 4.0 ve Teck Pro Akademi merkezini de kurduklarını söyledi. Öztürk, bu gelişmelerle beraber farklı meslek grup çalışanlarından olan kişilerin de hayallerini kısa sürede ürüne dönüştürebileceğini dile getirdi.

Arçelik AŞ, teknoloji, inovasyon ve geleceğin teknolojileri ile ilgili Çayırova Kampüsü’nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Arçelik AŞ Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk, dünyada profesyonel işlerde dijital beceri ihtiyacının olduğunu, belirten Öztürk, “Daha rahat çalışma ortamı olması için gençler için garaj ortamı yarattık. Yaklaşık 2.5 aydır faaliyette yüz. Birçok önemli icat, mucitlerin garajında ortaya çıktı. Kendilerini böyle daha iyi ifade edebilirler diye düşündük” dedi.

Fikir üretim üssü olarak tanımladıkları Garaj’da bu zamana kadar 20 bin fikir ve 200 ürün gerçekleştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Öztürk, gelecek için fabrikalarını dönüştürdüklerini dile getirdi.

Atölye 4.0’da akıllı robotların tasarlanacağına dikkat çeken Öztürk, şöyle devam etti: “Burda yaratılan fikirler Arçelik ürünlerinde ciro ve kâr yaratacaktır. Çok hızlı ürünleştirme yapabiliyoruz.Markamıza yaratacağı değer çok önemli. Fiyat pozisyonumuzun ve başka ülkelerdeki rekabetimizi önemli olarak belirleyecek. Dünyada yeni nesil fırınımızın bilinmesi, marka değerine ve ülkeye katkı sağlayacaktır. Yakın bir zamanda seri üretim de sağlayacağız. Ar-Ge’de mühendis dışında tüm meslek gruplarında çalışanımız var. Garajın en önemli özelliklerinden biri de bu.”

‘Dijital dönüşümle rolümüzü dünyaya taşımak istiyoruz’

Atölye 4.0’ın Arçelik’in dijital dönüşüm vizyonunu ortaya koyan önemli bir gelişme olduğunu söyleyen Öztürk, dijital dönüşümle birlikte Türkiye’deki rollerini dünyaya taşıyıp, bunu sürdürülebilir hale getirmek istediklerini kaydetti. Yeni nesil ileri teknolojiye sahip akıllı fabrikaları üründe inceleyerek kendilerini geliştirecek alanlar belirlediklerine değinen Öztürk, “Karar verebilen akıllı otomasyon sistemlerini süreçlerimizle bütünleştirmede yoğunlaşıyoruz” dedi.

‘GARAGE YENİ BİR RÖNESANS DÖNEMİ BAŞLATACAK’

Garage yeni bir Rönesans dönemi başlatacağını aktaran Öztürk, “Müşteri analizlerini daha doğru yapabilmek ve Ar-Ge’de daha yaratıcı olabilmek adına mühendisler dışında farklı meslek grubuyla beraber multidisipliner bir yaklaşım sergiliyoruz. Garage, global örnekleri arasında teknolojik altyapısı ve büyüklüğüyle ayrışıyor. Buradan çıkan fikirlerle geleceğin ürünlerini şimdiden üreteceğiz. Bir yıl içinde 20 bin fikir değerlendirip 200 prototip ile bunu başarmak istiyoruz” dedi.

BUGÜNÜN HAYALLERİ GELECEĞİN MUCİTLERİYLE BULUŞACAK’

TECH PRO Akademi’yi, çalışanların dijital dönüşümün getirdiği yeni teknolojilere adaptasyonu ve dijital okuryazarlık seviyesinin artırabilmesi için kurduklarına dikkat çeken Arçelik AŞ Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk, akademi hakkında şu bilgileri verdi: “Akademinin bazı modülleri Koç Üniversitesi işbirliği ile yürütülüyor. Akademide geleceğin dünyasının yetkinlik ihtiyaç analizleri yapılıyor. Yeni nesil eğitim programları ile çalışanların yetkinliklerini yeniden şekillendireceğiz. Bugünün hayallerini geleceğin mühendisleriyle yarınlara taşımayı amaçlıyoruz.”

 

DÜNYA 10.03.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here