Dünyanın En İyi Küçük Üniversiteleri 2017

0

Times Higher Education (THE), 2016-2017 Dünyanın En İyi Üniversiteleri sıralamasında yer alan, öğrenci sayısı beş binin altında olan ve sanat ve beşeri bilimler, tıp ve sağlık, mühendislik ve teknoloji, fizik bilimleri, yaşam bilimleri ve sosyal bilimler alanlarının en az 4’ünde eğitim ve araştırma faaliyetlerini yürüten “Dünyanın En İyi Küçük Üniversiteleri 2017” sıralamasını açıkladı.

Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), ‘Dünyanın En İyi Küçük Üniversiteleri 2017’ sıralamasında Türkiye’den Koç 11’inci, Sabancı Üniversitesi ise 14’üncü sırada kendisine yer buldu. Ancak her iki üniversite de 2016 sıralamasına göre ilk 10’daki konumlarını kaybetti. ABD’nin teknoloji ve mühendislik alanında önde gelen yükseköğretim kurumlarından California Teknoloji Enstitüsü (Caltech) listesinin en üstündeki yerini korudu. İtalyan üniversitelerinin yükselişi Türkiye’nin sıra kaybetmesine neden oldu. THE, toplam  öğrenci sayısı 5 binin altında olan üniversitelerieğitim kalitesi, araştırma etkisi, uluslararası görünüm ve endüstri bağlantıları kriterlerine göre sıraladı. Sıralamada ABD ve İngiltere’nin önde gelen üniversiteleri toplam öğrenci sayıları 5 binden fazla olduğu için temsil edilmedi.

Times Higher Education Baş Editörü Phil Baty sıralama ile ilgili olarak: “Dünyanın en iyi küçük üniversiteleri sıralamasında öğrenci memnuniyeti ve öğretim üyesi ile öğrenci iletişiminin yoğun olması gözetiliyor. Sınıf mevcudunun az olması, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısının da az olmasından ötürü daha sıcak ve samimi bir üniversite ortamı olmasını sağlıyor. Küçük üniversitelerde öğrenciler kendilerini daha fazla, bir topluluğun üyesi gibi hisseder” dedi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden 20 üniversitenin yer aldığı sıralamada birinci ABD’den California Institute of Technology, ikinci ve dördüncü Fransa’dan École Normale Supérieure ve École Polytechnique, üçüncü Güney Kore’den Pohang University of Science and Technology, beşinci İtalya’dan Scuola Normale Superiore di Pisa oldu.

ABD’den 4, Fransa ve İtalya’dan 3’er üniversitenin yer aldığı sıralamada Türkiye’den de (11. sırada) Koç ile (14. sırada) Sabancı Üniversitesi olmak üzere iki üniversite yer aldı.

Güney Kore, Hindistan, İsveç, Belçika, Güney Kıbrıs, Japonya, Avustralya ve İsviçre’den de birer üniversite sıralamaya girdi.

 

                                                                  İLK 10

Tüm listeye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://www.timeshighereducation.com/student/best-universities/worlds-best-small-universities-2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here