Google ve TEGV 165 bin çocuğa ulaşacak

0

Google Türkiye, çocuklara eşit fırsatlar sağlamak için Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile işbirliği yaptı. Çocukların dijital becerilerini geliştirmeyi hedefleyen ‘Algo Dijital’ projesinde, 165 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Bundan€€ 3 yıl önce Koç Lisesi öğrencisi Elif Bilgin muz kabuklarından ürettiği bioplastikle Google Bilim Fuarı’na katılmış ve Amerika’da ilk 15 finalist arasına girmişti. Google Türkiye, Milli Eğitim Bakanlığı’yla işbirliği içinde öğrencilerin yaratıcılığı desteklemek, tüketen değil üreten bireyler olmalarını sağlamak için projeler yürütüyor. Bugüne kadar 250 bin çocuğa erişerek eğitim verdiler. Google Türkiye bu kez tüm çocuklara eşit fırsatlar sağlamak için Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile işbirliği yaptı. Google Türkiye Ülke Müdürü Bülent Hiçsönmez, “Türkiye’den yeni Elifler çıkarmak ve tüm çocuklarımızın fırsat eşitliğinden yararlanması için TEGV ile çocukların dijital becerilerini geliştirmeyi hedefleyen bir proje hazırladık” dedi. TEGV ve Google Türkiye’nin işbirliğiyle hazırlanan Algo Dijital TEGV’in 72 eğitim noktasında 165 bin çocuğa ulaşacak. Ayrıca TEGV’in web sitesinden de dileyen her çocuk Algo Dijital’in programından yararlanacak. 3 yıl sürecek bu programa Google Türkiye 1 milyon dolar kaynak ayırdı. 

2.5 MİLYON ÇOCUK

Google Türkiye ve TEGV yöneticilerinin bir araya geldiği toplantıda, TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu, “Uzun zamandır Türkiye’nin farklı bölgelerindeki çocuklarımıza 10 bini bulan gönüllümüz ile ulaşıyoruz. Hedefimiz okuduğunu anlayan, matematik ve fen dallarında çocukların öğrenimini geliştirmek. Yeteneği olan çocukları sanata yönlendirmek. Maalesef Türkiye’de fırsat eşitliği yok. Ülkemizin refahı, huzuru, rekabet gücü çocuklarımıza verdiğimiz eğitimle doğrudan ilgili. Eğitim ülkelerin kalkınmasında kaldıraçtır. Eğitimle ilgili yapılacak çok şey var. Bizler bugüne kadar 2.5 milyon çocuğumuza ulaştık. Onlardaki değişimi görüyoruz” dedi.

PROBLEM ÇÖZME

Google Türkiye Ülke Müdürü Bülent Hiçsönmez de, günümüz çocuklarını “dijital dünyanın çocukları” olarak tanımlayarak, şöyle devam etti: “Bugünün çocukları teknolojinin etkisiyle çok erken yaşlarda farklı hayaller ve vizyona sahipler. Bilgiye erişimleri, öğrenme kaynakları, iletişim kurmaları internet ile birlikte giderek daha özgür ve kolay hale gelmiş durumda. Vizyonları ve hayal dünyaları çok geniş. Dünyanın temel sorunlarına getirdikleri yenilikçi çözümler gerçekten heyecan verici. Biz bu çalışmalara her yıl düzenlediğimiz Google Bilim Fuarı’nda şahit oluyoruz. 2013 yılında yarışmada birincilik alan Elif’in, petrole yönelik ihtiyacı ortadan kaldırmak ve çevre kirliliği ile savaşmak amacıyla muz kabuklarını biyoplastiğe dönüştürmek için geliştirdiği kimyasal proje bugün hala farklı etkinliklerde sunum olarak paylaşılmaya devam ediyor. Çocuklarımızın dil, matematik ve fen bilimleri ile ilgili temel eğitimleri almanın yanısıra; algoritmik düşünme, problem çözme, süreklilik, birlikte çalışma gibi konularda da kendilerini geliştirmeleri şart” dedi.

DİJİTAL EĞİTİM PROGRAMI

Google Türkiye ve TEGV, Algo Dijital projesini önümüzdeki 10 yılları etkileyebilecek bir adım olarak görüyor. Bu projeyle bilişim dünyasının kapılarını çocuklara açmak hedefleniyor. Proje, algoritmik düşünme, dijital okuryazarlık ve blok temelli kodlama/programlama gibi uygulamaların eğlenceli bir dille aktarılmasına dayanıyor.Düşünme ve merak üzerine odaklı bu proje TEGV aracılığıyla kısıtlı olanaklara sahip çocuklara ulaşacak. 

4.0 SANAYİ DEVRİMİ İÇİN ŞART

TEGV Başkanı Cengiz Solakoğlu, dünyanın 4.0 Sanayi Devrimi için uzun zamandır hazırlandığını, Türkiye’nin bunu yakalayabilmek için dijital becerileri ilkokul çağındaki çocuklara kazandırması gerektiğini de söyledi. Algo Lojistik projesi kapsamında 2 bin gönüllü 160 bin çocuğa eğitim verecek. Eylül ayında başlayacak eğttim çalışmalarına yalnızca TEGV eğitimlerine katılan kadınlar değil, internetten TEGV web sitesine ulaşan çocuklar da yararlanacak.

 

TÜRKİYE 19.03.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here