NASA Yazılım Kataloğunu Ücretsiz Erişime Açtı

0

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) havacılıktan proje yönetimine, veri analizinden otonom sistemlere kadar çok sayıda alanda kullandığı yazılımlarının kataloğunu tamamen ücretsiz olarak erişime açtı.

Listede yer alan uygulamalar, kod kütüphaneleri ve araçları isteyen herkes bilgisayarına indirip kullanabilecek. 

Kataloglar bütün uzay keşif ve araştırmalarını, çevre bilimi, mürettebat ve hayat desteği, veri ve görüntü işleme tekniklerini içeriyor. Çoğu roket bilimi için gereken bilgiler (eğer mühendis iseniz, ya da Kerbal Space Program oyun/simulasyonunu seviyorsanız çok faydalı) ama Android için Space Weather uygulaması uzayın günlük hayatı nasıl etkilediğine ilginiz varsa ilginizi çekecektir.

15 ayrı kategoriye ayrılmış yazılımlar havacılıktan tutun da roket/jet iticileri konularına türlü yazılım içeriği barındırıyor. Kısacası yazılımların çoğu roket bilimi ya da iticiler üzerine odaklanmış durumda. robotiklerle ve yaşam izleme sistemleri ile ilgili konular, İklim değişiklikleri ile ilgili  NASA’nın kendi uydularından aldığı verilerle çalışan ekolojik bilim yazılımı hemen elinizin altında…

NASA’nın Uzay Teknolojileri Görev Müdürlüğü ortak yöneticisi Steve Jurczyk şu açıklamayı yaptı: “Bu yazılım kataloğu, günümüzün en yüksek uzay bilimi uzmanlarının ve girişimcilerinin kullandığı araçları keşif ekonomisi, küçük işletmeler, akademik ve endüstriyel alanlardaki bilime yardım etmek için yayınladık.”

Katalogdaki tüm yazılımlar halka açık durumda değil (bir çok program sadece ABD federal çalışanlarına açık), ancak isterseniz herhangi bir öğenin halka açılması için talepte bulunabilirsiniz. Katalog şu anda oldukça popüler durumda, bu yüzden indirirken sıra beklemek zorunda kalabilirsiniz, ancak beklediğinize değecektir.

İlgili yazılıma buradan ulaşılabilir.

https://software.nasa.gov/

https://software.nasa.gov/NASA_Software_Catalog_2017-18.pdf

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here