AÜ Matematik Olimpiyatları başlıyor

0

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) tarafından bu yıl 22’ncisi düzenlenecek Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları başvuruları 17 Nisan’da başlıyor.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, AÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı işbirliği ve Konyaaltı Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları’nın başvuruları 17-28 Nisan 2017 tarihleri arasında alınacak.

Matematik olimpiyatları hakkında bilgi veren AÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Emre,

Dünyanın birçok ülkesinde düzenlendiğini, lise öğrencileriyle üniversite arasında bilimsel bir bağ kurmaya yardım ettiğini söyledi. Amaçlarının lise öğrencilerine matematiği sevdirmek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Emre, “Bunun yanında matematik alanında yetenekli öğrencileri erken keşfetmek ve üstün yeteneklerini gösterebilme imkânı vererek onları ödüllendirmek istiyoruz” dedi.

Prof. Dr. Emre, “Matematik alanında kendini geliştirmiş üstün zekâlı öğrencilerimizi onurlandırıp, kendilerini gösterebilecekleri bir yarışma düzenlemenin, ülkemizde matematiğin geleceği açısından önemli olduğuna inanıyoruz. Matematik Olimpiyatları, lise öğrencilerinin zor ve düşündürücü sorularla muhakeme yeteneklerini arttırmakta, bilimsel çalışma yeteneği kazandırıp, matematiğin çeşitli konularında derin analizler yapmalarını sağlamaktadır” dedi.

Matematikte üstün zekalı öğrencilerin, yeteneklerini gösterebilecekleri bilimsel nitelikteki olimpiyatları, gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında Türkiye’de oldukça az olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yılmaz Emre, “Bilim olimpiyatlarının yapılmasında, sadece TÜBİTAK’a değil, üniversitelere de büyük görevler düşmekte” dedi.

Türkiye’de bir üniversite tarafından 1996 yılından beri kesintisiz yapılan en eski ve en prestijli olimpiyatlardan biri olan Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı 07 Mayıs’ta düzenlenecek. Olimpiyat ile ilgili ayrıntılı bilgi http://fen.akdeniz.edu.tr adresinden alınabilecek.

 

HÜRRİYET 12.04.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here