Türk girişim şirketinden yeni Ar-Ge çalışması

0
Uzun yıllar ABD Microsoft’ta görev yapan Serdar Turan tarafından kurulan ve çok sayıda yetenekli genç mühendisin görev yaptığı Ofisim, Ar-Ge bakış açısıyla geliştirdiği teknoloji platformu PrimeApps ile bulut tabanlı iş uygulamalarının kod yazmadan geliştirilmesine olanak sağlıyor.

Turan’ın yaptığı Ofisim, genç ve yetenekli mühendislerden oluşan ekibiyle dünyada yeni gelişen bir teknolojik yaklaşıma yön vererek, ülkemizde bu alanda liderlik ediyor. Ofisim, Ar-Ge bakış açısıyla geliştirdiği teknoloji platformu PrimeApps ile bulut tabanlı iş uygulamalarının kod yazmadan geliştirilmesine olanak tanıyor. Yazılım geliştiricilere ve bilişim profesyonellerine bu özelliğiyle büyük kolaylık vadeden Ofisim, PrimeApss üzerinde geliştirilen iş uygulamalarını bir pazar yeri olan Ofisim.com üzerinden satışa sunuyor ve KOBİ’ler başta olmak üzere iş dünyasına bütçe, insan kaynağı ve zaman yönetimi açısından verimlilik sağlıyor.

Ofisim CEO’su Serdar Turan, günümüzde şirketlerin iş hedeflerine ulaşabilmesi için en önemli katalizörün bilgi sistemi yatırımları olduğuna dikkat çekerek, “Bilgi sistemleri bilgiyi etkin yönetebildiği müddetçe verimli olabiliyor. Fakat bunu başarabilmek, özellikle de KOBİ’ler başta olmak üzere birçok işletme için oldukça güç oluyor. Ya içeride bir yazılım ekibi olması ya da önemli bütçeler ile satın alımlar gerekiyor. Yazılımı kendiniz geliştirmek istediğinizde ortaya çıkan maliyeti bir kenara bıraksanız bile uzayan iş süreçleri devreye giriyor. Bu, yazılım teknolojisinin eskimesine ve dolayısıyla daha yazılımı kullanmadan eski bir teknoloji ile yola çıkmanız anlamına geliyor. Dolayısıyla tüm işletmeler için ortak ihtiyaç bilgi yönetim süreçlerini hızlı, etkin ve kolay bir şekilde modelleyip, yönetebilecekleri iş uygulamalarına sahip olabilmek ve bu uygulamaların sağladığı bilgileri kullanarak işlerini daha ileriye taşıyabilmek.” dedi.

 

HÜRRİYET 14.04.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here