‘İHA’lara beş ülkeden talep var’

0

Baykar Makina Teknik Müdürü Bayraktar, 5 ülkenin Türkiye’den İHA satın almak üzere talepte bulunduğunu söyledi.

Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, ürettikleri insansız hava araçlarına (İHA) 5 ülkeden talep geldiğini belirtti.

Bayraktar, “İHA’ları ancak devlet kontrolünde ihraç edebiliyoruz. Mini insansız hava aracımız Bayraktar, Türkiye’nin yurt dışına ilk ihraç ettiği insansız hava aracı sistemi. İnşallah taktik boyutta olan büyük İHA’mızın da yakın zamanda ihracatı gerçekleşecek.” diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) terörle mücadelede dünyada aktif olarak İHA’ları en çok kullanan ordulardan biri olduğunu, gerek kara kuvvetleri gerekse hava kuvvetlerinin İHA’ları başarılı bir şekilde hem yurt içi hem de yurt dışı operasyonlarda kullandığını söyleyen Bayraktar, “İnsansız hava aracımız olan Bayraktar, bugün itibarıyla 15 bin saatin üzerinde uçuş gerçekleştirdi. Bunların kimisi iç güvenlikte kimisi de dış güvenlik görevlerinde kullanıldı. Biz konuşurken şu an onlarcası havada sınırlarımızı ve ülkemizi korumaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, dünyada İHA’sını tasarlayıp milli akıllı mühimmatını özgün bir şekilde yapabilen 6 ülkeden biri olduğunu vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

“İHA’larda, tasarım manasında dışa bağımlılıktan kurtulduk. Alt sistemler bazında, çok detay bileşenler bazında yurt dışından bağımlı olduğumuz bazı komponentler, bileşenler var. Bu bir yarış. İHA’ların sürekli yenisi, iyisi çıkıyor. Bu yarıştan kopmamak için Baykar olarak bu alana odakladık. Odağımızı sadece bu alana sabitleştirerek en iyisini yapmaya devam etmek istiyoruz.”

 

DÜNYA 09.05.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here