Üniversite Proje Yarışmaları Başvuruları Açıldı

0

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması, 2241 Sanayi Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması ve 2242 Üniversite Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışmaları başlıyor. Bu yıl beşincisi düzenlenecek yarışmaların Yazılım Projeleri dalında günümüz yeniliklerine ayak uydurmak adına “Güvenlik Uygulamaları ve Sanal Gerçeklik” kategorileri, Girişimcilik ve Yenilikçilik dalında da “Çevre ve Enerji Teknolojileri ve Akıllı / Sürdürülebilir Şehirler” kategorileri ilk defa yer alacak.

Öğrenciler yarışmalara en fazla üç kişiden oluşan ekiplerle 22 Mayıs – 12 Haziran tarihleri arasında online başvuru yapabilecekler. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu öncelikli araştırma alanlarında üniversite öğrencilerini çalışmalar yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan bu yarışmalar, üniversite öğrencilerine kariyerlerinin başında bilime, ekonomiye ve sanayiye katkı sağlayan projelere imza atma imkânı da sunuyor.

Değerlendirme süreci sonucunda ekim ayında yapılması planlanan final sergisinde yaklaşık 150 proje, katılımcılar tarafından ziyaret edilecek. Aynı zamanda ilgili alanlardaki akademisyenlerden oluşan jüriler tarafından yapılacak değerlendirme sonrası derece alan projeler belirlenecek. Her alt kategoride birinci olan projeye 10.000 TL, ikinci olan projeye 7500 TL ve üçüncü olan projeye 5000 TL para ödülü verilecek.

Yarışma ile ilgili daha fazla bilgi ve başvuru için tıklayın.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here