Aziz Sancar: Osmanbeyoğlu bizi gururlandırdı

0

Nobel ödülüyle 80 milyonu gururlandıran Aziz Sancar, Türk bilim kadını Dr. Hatice Ülkü Osmanbeyoğlu için “bizi gururlandırdı” mesajı paylaştı.

 

Türkiye’nin yurt dışındaki bilim insanlarından Prof. Dr. Aziz Sancar, aldığı Nobel ödülüyle göğsümüzü kabartmıştı.

Ödül sonrası Türkiye’ye de gelen Aziz Sancar, Külliye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilmiş, birçok televizyon kanalına konuk olmuştu.

İşte o Aziz Sancar, bir başka isimden bahsedip kendi twitter hesabından “Kanser araştırması yapan Türk Bilim Kadını Dr. Hatice Ülkü Osmanbeyoğlu üniversitemizde son çalışmalarını anlattı. Bizi gururlandırdı.” mesajını paylaştı.

Bu mesaj sonrası da birçok kişi bilim insanı Dr. Hatice Ülkü Osmanbeyoğlu’ndan haberdar oldu, merak da etmeye başladı.

 

 

Kimdir Dr. Hatice Ülkü Osmanbeyoğlu

ABD’de Northeastern Üniversitesi’nden bilgisayar mühendisliği dalında takdirle mezun oldu. Carnegie Mellon Üniversitesi’nde elektrik ve bilgisayar mühendisliği ile Pittsburg Üniversitesi’nde biyoloji mühendisliği dalında iki ayrı yüksek lisans yaptı.

Pittsburg Üniversitesi’nde biyomedikal informatics alanında doktorasını tamamladı. Şimdi de Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi’nde doktora-sonrası çalışmalar yapıyor ve çalıştığı konuyla ilgili olarak üniversitelerde konferanslar veriyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here