Volvo, 2019’dan itibaren sadece elektrikli araç üretecek

0

Otomotiv sektörünün büyük dönüşümü devam ediyor ve Volvo bu alanda vites yükseltiyor. Geçtiğimiz Mart’ta ilk tamamen elektrikli otomobilini 2019 yılında piyasaya sunacağını açıklayan Volvo, 2019 yılından itibaren sadece içten yanmalı motor üretimini durdurup; tamamen hibrit ve elektrikli modeller üreteceğini duyurdu.

Elektrikli otomobil yarışında rakiplerinin oldukça gerisinde olan ve henüz tamamen elektrikli bir modele sahip olamayan Volvo, sadece elektrikli ve hibrit otomobil üretme kararı ile oldukça cesur bir adım attı. 2019’dan itibaren sadece benzinli olan modelleri üretmeyi durduracak olan Volvo, tamamen elektrikli modellerini ise 2019 – 2021 yılları arasında tanıtacak.

Volvo’nun çatı şirketi Geely‘nin açıklamalarına göre 3 yıl içinde 5 yeni tamamen elektrikli otomobil tanıtacak olan Volvo, üst düzey elektrikli modellerini Tesla ve Mercedes AMG gibi lüks otomobillerin alternatifi olma hedefi ile yola çıkan Polestar markası altında kullanıma sunacak. Tanıtılacak modellerin 3’ü Volvo, 2’si ise Polestar markası altında satışa çıkacak.

2025 yılına kadar 1 milyon elektrikli otomobil satmayı planlıyor

Tanıtılacak olan 5 yeni modelin hibrit versiyonlarının da olacağını ve sadece benzinlinin yanı sıra dizel seçeneğine sahip olacaklarını da ekleyelim. Volvo CEO’su Håkan Samuelsson konuyla ilgili yaptığı açıklamada 2025 yılına kadar toplamda 1 milyon elektrikli otomobil satmayı hedeflediklerini de açıkladı.

Elektrikli otomobillerin Avrupa ve Çin‘deki fabrikalarında üretileceğini dile getiren Samuelsson, ABD‘de de bir fabrika inşa edeceklerini açıkladı. Volvo’nun otomotiv sektörünün geleceği olarak görülen sürücüsüz otomobillerle ilgili önemli çalışmalar yaptığını da hatırlatalım. Tesla’nın açtığı yoldan ilerleyen Volvo aldığı bu cesur kararın meyvelerini toplayabilecek mi bunu zaman gösterecek.

WEBRAZZİ 05.07.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here