Gelecek İstanbul’da şekillenecek

0

İstanbul Ticaret Odası (İTO), dünyanın ve Türkiye’nin geleceğini İstanbul’da masaya yatırmak üzere dünyaca ünlü üç fütüristin (gelecek bilimci) katılacağı Futuristanbul projesini hayata geçiriyor.

 

Napolyon’un “Dünya tek bir ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu” sözlerine atıfta bulunan İTO Başkanı İbrahim Çağlar, “Dünyanın geleceğini tartışmak için İstanbul’dan daha isabetli bir şehir olamazdı. Biz de bu yıl ilkini düzenlediğimiz Futuristanbul ile katılan herkese gelecekte dünyanın nasıl olacağına dair bir ufuk açmak istedik” dedi. Dünyanın ve ülkemizin geleceğine yön veren bir platform olan Futuristanbul, 11 Ekim 2017’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenecek.

 

Google’ın en beğenilen fütüristi geliyor

‘Futuristanbul’ ismiyle gelenekselleşmesi amaçlanan ve katılımın sınırlı olacağı organizasyonun ilk konuşmacısı, Google’ın en beğenilen fütüristi Thomas Frey olacak.  Frey, düşünce kuruluşu Da Vinci Enstitüsü ve Google’ın en çok dikkate alınan gelecek bilimcisi. Avrupa’nın önde gelen fütüristlerinden biri olan ve ‘2020 Dünya: Güç, Kültür ve Refah’ kitabının yazarı Hamish McRae konferansın ikinci konuşmacısı olacak.

 

Podcast’in isim babası da İstanbul’da

Üçüncü konuşmacı, dijitalin her alanında uzlanlaşmış bir gazeteci ve fütürist olduğu kadar bir teknoloji bilgesi olan Ben Hammersley olacak. Hammersley ‘Podcast’ kelimesinin de isim babası olarak biliniyor.

 

Dünyanın bu üç önemli fütüristinin bir araya gelmesiyle “Nasıl bir dünyada nasıl bir Türkiye”, “Gelecekte iş dünyasını bekleyen ekonomik, siyasal ve toplumsal sorunlar neler”, “Hayal gücünün sınırları zorlamakla aşınır mı” ve akıllara takılan daha birçok soruya cevap aranacak.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here