Bu Rus yapımı uçan elektrikli aracı herkes kullanabilir

0

Bu araç halen prototip aşamasında ve çok bilgi yok ama üreticisi çok ilginç bir marka…

Elektrikli uçan araçlar gelecekte şehirlerde otomobillere rakip olma potansiyeline sahip. Şimdiye kadar ilginç örnekler gördük ama bu kadar pratiği ve düzgün görüneni azdır herhalde. Rus yapımı bu elektrikli uçan araç bir motosiklet gibi idare ediliyor ve 16 pervanesi ile pilotunu kolayca yerden havalandırabiliyor.

İlk tanıtım videosunda aracın bir dış gövde olmadan testine tanık oluyoruz. Görünürde herhangi bir dizel veya benzinli motor bulunmuyor, bataryalar ise pilot koltuğunun altında yer almakta. Pilot araca iki kumanda kolunu oynatarak yön veriyor. Videonun sonunda aracın iskeletinin üzerine takılabilecek bir prototip gövde örneği de gösterilmekte.

İşin ilginç tarafı bu aracı geliştiren firma, dünya çapında AK-47 model Rus yapımı tüfekleri tasarlayan Kalashnikov Concern. Aracın halen Rus savunma şirketi Rostec’in hangarlarında test edilmekte olduğu bilgisi de verilmiş. Elektrikli uçan motorun gerçek hayatta askeri uygulamalar için kullanılıp kullanılmayacağı veya menzilinin ne olacağı ise belli değil.

SÖZCÜ 28.09.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here