Bu uçan drone’un İsviçre Alpleri videosu tüyler ürpertiyor…

0

Dikkat; bu videoyu izlerken başınız dönebilir, yükseklik korkusu oluşabilir…

 

Uçan drone araçlarla foto ve video çekmek her sene biraz daha normal hale geliyor. Fakat hala bu araçlarla neler yapılabileceğinin sınırı yok gibi. ‘Elevations’ isimli bu video da bize bunu ispatlarcasına hazırlanmış. İsviçreli bir fizikçi olan Gabriel Kocher aynı zamanda bir yarış drone’u meraklısı. Avrupa çapında düzenlenen ‘Drone Racing League’de ikinci olduktan sonra, kendi YouTube kanalında bu müthiş videoyu yayınlamış.

Kocher bu videoyu Eylül ayının başında yaptığı İsviçre Alpleri gezisinde çekmiş. Kullandığı uçan drone aslında yarış için özel tasarlanmış, 220mm çapında bir araç. Uzun mesafelerde kontrol edilmek üzere planlandığı için Kocher durduğu yerden drone’u yüksek tepelere kadar çıkartabiliyor. Ayrıca tüm gezilerine giderken fotoğraf malzemeleri ile beraber mutlaka bu drone’u da yanında taşıdığını söylüyor.
Yarış drone’u çok yüksek bir ağırlık/güç oranına sahip, yaklaşık 1/8 kadar. Yani ağırlığının 8 katı kadar güçlü bir motora sahip. Bu da hızlı hareketleri, iniş kalkışları ve manevraları mümkün kılmakta. Bu sayede yere çok yakın ilerleyip ani dönüşler yapabiliyor. Bu aracın çektiği videolarla ortaya çıkan sonuç ise hem tüyleri diken diken edici, hem de heyecan verici olmuş.

SÖZCÜ 28.09.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here