Dünya otomotiv endüstrisine yön veren isimler İstanbul’da buluşuyor

0

Dünya otomotiv sektörü, Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı (IAEC) için İstanbul’da buluşmaya hazırlanıyor. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan IAEC, OİB desteği, OSD, OTEP, TAYSAD ortaklığı ve SAE iş birliği ile 2-3 Kasım tarihlerinde Swissotel’de gerçekleştirilecek.

Teknoloji, enerji verimliliği, tasarım ve kullanım tercihlerinde büyük değişimlere sahne olan ve rekabet kriterlerinin hızla değiştiği dünya otomotiv sektörü, Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı (IAEC) için İstanbul’da buluşmaya hazırlanıyor. Küresel arenada otomotiv sanayine yön veren pek çok başarılı isme ev sahipliği yapacak olan IAEC’nin ikincisi, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) desteği, Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Otomotiv Teknoloji Platformu (OTEP), Taşıt Araçları Yan Sanayi Derneği (TAYSAD) ortaklığı ve Amerikan Otomotiv Mühendisleri Birliği (SAE International) iş birliği ile 2-3 Kasım tarihlerinde Swissotel’de gerçekleştirilecek.

Gelecekte Hareketlilik teması çerçevesinde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan konferans ile Türkiye ihracatının lideri otomotiv endüstrisinde mühendislik faaliyetlerinin yanında üniversite ve sanayi birliğinin geliştirilmesi hedefleniyor. Otomotiv endüstrisinin geleceğine yönelik değerlendirmelerin yapılacağı konferansın, şirketlerden üniversite öğrencilerine sektörün tüm paydaşlarını buluşturması bekleniyor. Danışma Kurulu, Yürütme Kurulu, Düzenleme Kurulu ve Sekretaryanın bir yıldır çalışmalarını sürdürdüğü konferansı, SAE de uzman konuşmacılar ile destekleyecek.

Otonom Araçlardan Akıllı Şehirlere pek çok konu tartışılacak

Konferansın ilk gününde Gelecekte Bağlantılı Araçlar ve Taşımacılık, ikinci gününde de Otonom Araçlar, Elektrikli Araçlar, Üniversite-Sanayi iş birliği, Mühendislik Eğitiminden Beklentiler gibi başlıklarda düzenlenecek panellerde, birbirinden önemli konuklar görüşleri ile geleceğe ışık tutacak.

Konferans, otomotiv mühendisliği alanının önde gelen diğer isimlerine de ev sahipliği yapacak. Bu kapsamda ilk gün Dr. David Schutt Hareketlilik; Joerg Krings Gelecekte Hareketlilik; Stephan Neugebauer Gelecekte Taşımacılık; Douglas Brandt Gelecekte Hareketlilik; Çin, Trendler ve Gelişmeler ve Özkan Yıldırım da Gelecekte Hareketlilik ve Otomotiv Ekosistemi Üzerine Etkileri başlıklı birer konferans verecek. İkinci gün ise Carlo Bailo Hareketlilik ve Akıllı Şehirler ve Dale Harrow da Hareketlilik Çağında Araç Tasarımı konularında katılımcılara görüşlerini aktaracak.

IAEC Web sitesi üzerinde çevrimiçi kaydınızı yaptırabilirsiniz.

http://www.iaec.ist/Online_Kayit.php

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here