Yurt dışında parlayan başarılı Türkler

0

Milyon dolarlık yatırımlar alan projeleri ile yurt dışında dikkat çeken Türk girişimciler ünlü iş birlikleri ile de adlarından söz ettiriyor.

Teknolojinin merkezi olarak kabul edilen Silikon Vadisi’nde başarılı girişimcilerin arasında Türkler de yer alıyor. Türk girişimci ve mühendisler önemli başarılara imza atarak adeta göğsümüzü kabartıyor. İşte yurt dışında parlayan dahi Türkler; İşte yurt dışında parlayan dahi Türkler;

 

1-Eren Bali

Udemy akademi kurucu ve CEO’su olan Eren Bali, Silikon Vadisi’nin en önemli Türk girişimcilerinden biri.

Farklı alanlarda ders notlarına ulaşılabilen platform, bugüne kadar önemli miktarlarda yatırım aldı ve yoluna emin adımlarla devam ediyor.

 

2-Emrecan Doğan

 

Boğaziçi Endüstri mühendisliğinden mezun olan Emrecan Doğan bir süre Procter & Gamble’da çalıştıktan sonra Stanford’da MBA’e gitti.

Amazon Kindle’da bir süre çalışan Doğan, daha sonra Score Beyond 2012 adlı bir sınav hazırlık uygulaması yazmaya karar verdi. Bugün yaklaşık 121 ülkede kullanılan program Amerikan lise öğrencileri tarafından oldukça beğeniliyor.

3-Kerim Baran 

San Francisco’da Koding adlı bir yazılım geliştirme platformu kuran Devrim Yaşar, teknoloji altyapısı Oracle gibi teknoloji tabanlı şirketlerde çalışan Kerim Baran, Yonja adlı siteyi kuran isim.

Bugün ise Amerika’da yer alan CivicSolar adlı bir güneş enerjisi dağıtım şirketi olan girişimci, büyük güneş enerjisi projeleri ile tanınıyor.

4-Devrim Yaşar

Her türlü kodlamayı yapan bir sistemin sahibi. Hayalleri kodladıklarını belirten Yaşar, kurduğu platformda müşterilerin yazılımcılardan teklif aldığını belirtiyor.

5-Veysel Berk

Wallit adlı bir IOS uygulaması geliştiren Veysel Berk, sanal duvarlara sosyal medya hesaplarınız üzerinden yorum yapmanızı veya görsel göndermenizi mümkün kılıyor. Wallit bugün Apple Store’da önerilen uygulamalar arasına girmiş durumda.

Müşterilerine keşfedilme olanakları sunan uygulamanın kullanıcıları arasında ise Ebay gibi dünyaca ünlü şirketler de yer alıyor.

6-Aykut Karaalioğlu

Mobile Action adlı bir uygulamanın sahibi olan Aykut Karaalioğlu, mobil pazarlama ve reklam alanında faaliyet gösteren bu uygulama ile Silikon Vadisi’nin en başarılı isimlerinden biri.

 

7-Mustafa Emre Kazdağlı

2012 yılında Stringer Labs adlı bir uygulama geliştiren Kazdağlı, kişilere konum olarak yakın oldukları ama tanımadıkları kişilerle iletişim kurma imkanı sunuyor.

2010 yılında sosyal ağlar alanında bir fikir geliştirmek isteyen Mustafa Emre Kazdağlı, iki arkadaşı ile araştırmalara başlamış.

HÜRRİYET b05.10.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here