Aselsan yaptı! TSK, 106 noktada göz açtırmayacak…

0

Aselsan’ın geliştirdi, PKK’nın korkulu rüyası olacak. Sınırlar bundan son sonra GÖZ-SW ile takip edilecek. Teknolojik göz her türlü havada teröristi görecek.

Terör örgütü PKK’nın geçtiğimiz hafta Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi sınır hattında mevsim şartlarından faydalanarak gerçekleştirdiği saldırıların ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) harekete geçti. Güvenlik birimleri, Irak ve Suriye sınır hattımızdaki 106 noktada Aselsan’ın TSK için üreteceği GÖZ-SW’nın teknik fizibilite çalışmalarına hız verdi.

Hakkâri-Şemdinli, Hatay Reyhanlı arasındaki sınır hattında bin 200 km’lik alanda terör örgütlerine nefes aldırılmayacak. Sınır boyunca daha önce yapılan fizibilite çalışmalarında, en çok güvenlik sorunu yaşanan 106 nokta tespit edildi. Belirlenen ve raporlandırılan noktalara ilişkin yapılan çalışmalar için Aselsan’ın ürettiği GÖZ-SW cihazının yerleştirilmesine karar verildi. En kısa zamanda kademeli olarak bu noktalara konulacak cihazlarla terör örgütlerinin geçiş bölgesinin güvenliği tam anlamıyla sağlanacak. 2018’in haziran ayına kadar 3 aşamalı bir planlamaya hazırlanan güvenlik birimleri ilk aşamada yılbaşından itibaren teslimatı yapılacak olan GÖZ-SW’ları Hakkari-Şırnak hattındaki Irak sınır hattında konuşlandıracak. Haziran-Ağustos ayları içinde ise Suriye sınır hattında GÖZ-SW terör örgütlerine göz açtırmayacak.

Türkiye gazetesinin haberine göre; Sınır güvenliği ile ilgili teknik çalışmalar GÖZ-SW’larla ile tamamlanacak. Güvenlik bürokrasisinden alınan bilgilere göre, bu çalışmanın dışında 2018’in ilk 10 ayı içinde Irak sınır hattı ağırlıklı olmak üzere 2 aşamalı teknik bir çalışmanın daha hazırlığı yapılıyor. Buna göre Ocak veya Şubat ayları içinde yapılan çalışmaya ilişkin detaylar kamuoyu ile paylaşılacak.

SİSTE GÖRÜŞ SAĞLAYACAK

Savunma sanayiye önemli katkılar sunan Aselasan’ın yeni geliştirdiği GÖZ-SW (SWIR) sistemi sisli ve kötü hava şartlarında da Mehmetçiğe önemli görüş avantajı sağlayacak. Aselsan, termal kamera grubunun yeni üyesi GÖZ-SW bu yıl IDEF fuarında tanıtmıştı. Bu yıl tamamlanan ancak envantere girmeyen GÖZ-SW ile sis, pus gibi kötü hava şartları ile toz, duman, yangın ve kamuflaj gibi zorlu muharebe sahası şartlarında görüş imkanı sağlanıyor. GÖZ-SW tehditlerin uzak mesafelerden tespiti, tanımlanması ve teşhis edilebilmesi amacı ile geliştirilmiş, günümüzün en modern teknolojisine sahip SWIR, 0,9-1,7 mm aralığında çalışan 3’üncü nesil bir termal görüntüleme sistemi olarak biliniyor.

SİHA’LARA DA GÖZ

Sisli, kapalı havalarda İHA ve SİHA’ların termal sistemlerinin gecikmeli tespit yaptığı belirlenmişti. Bunun çaresi de GÖZ’de… İnsansız Hava Araçları da yeni sistemi kullanacak. Her türlü hava şartında net görüntü alınacak. Sızmalar engellenecek, teröristler anında müdahale edilip etkisiz hâle getirilecek.

 

GÖZ-SW Kısa Dalgaboyu Kızılötesi Kamera


ASELSAN GÖZ-SW Kısa Dalgaboyu Kızılötesi Kamera (Swir Camera)

 

ASELSAN GÖZ Termal Kamera ailesinin yeni üyesi GÖZ-SW (SWIR) Termal Kamera ilk kez IDEF Fuarında tanıtıldı.

ASELSAN GÖZ-SW, sis, pus gibi kötü hava koşulları ile toz, duman, yangın ve kamuflaj gibi zorlu muharebe sahası koşullarında sağladığı üst düzey çevresel farkındalık ile kullanıcının görevini güvenle ve doğru bir şekilde yerine getirmesinde en büyük yardımcısı olacaktır.

GÖZ-SW tehditlerin uzak mesafelerden tespiti, tanımlanması ve teşhis edilebilmesi amacı ile geliştirilmiş, günümüzün en modern teknolojisine sahip SWIR, 0.9-1.7 μm aralığında çalışan 3. nesil bir termal görüntüleme sistemidir.

ASELSAN GÖZ-SW Kısa Dalgaboyu Kızılötesi Kamera / (SWIR) Termal Kamera

GÖZ-SW gece/gündüz her türlü hava şartında taktik saha ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tasarlanmıştır.

GÖZ-SW Termal Kamerası gereksinimlere bağlı olarak, farklı optik takım opsiyonlarına sahip GÖZ-S, GÖZ-M, GÖZ-L, GÖZ-XL ve GÖZ-Q gibi farklı modelleri ile sağlanabilmektedir.

GÖZ kara uygulamalarının yanında, deniz uygulamalarına uygun modellere de sahiptir.

GÖZ-SW gelecek dönemde yürütülecek geliştirme çalışmaları kapsamında  hava platformlarına da uyarlanacak. Bu sayede, düşük veya kötü görüş koşulları  altında kritik iniş/kalkış görevleri ile düşük irtifa uçuşlarında pilotlara  yardımcı verilerin sağlanması ve böylece askeri/sivil uçuş ve seyrüsefer  güvenliğinin artırılması hedefleniyor.

GÖZ-SW’nin tüm kritik alt birimleri milli imkanlarla geliştiriliyor.

 

Swir Kamera Kullanım Alanları

  • Sınır/Sahil Gözetleme
  • Hava Platformları
  • Tekerlekli ve Paletli Araçlar

Swir Kamera Genel Özellikler

  • Yüksek çözünürlüklü termal görüntü
  • Farklı optik alternatifleri
  • Geliştirilmiş görüntü keskinleştirme algoritmaları
  • Otomatik ve manüel kazanç ayarı
  • Otomatik ve manüel parlaklık ayarı
  • Esnek dil mimarisi
  • Ayarlanabilen menü ve semboloji yapısı
  • Görüntü dondurma yeteneği
  • 2x elektronik büyütme
  • Harici haberleşme
  • MIL-STD-1275D’ye uyumluluk

Swir Kamera Teknik Özellikler

  • Dedektör Tipi : SWIR, 0.9-1.7 μm
  • Dedektör Formatı : 640×512
  • Elektronik Büyütme : 2x
  • Haberleşme Arayüzü : RS422
  • Video Çıkışı : SD-SDI
  • Harici Güç Girişi : 18-33 Vdc

SWIR TERMAL KAMERA

ASELSAN GÖZ Termal Kamera Ailesi

MİLLİYET 07.11.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here