Ters takla atan robot herkesi korkuttu!

0

Geleceğe şekil veren firmalardan olan Boston Dynamics, Atlas robotunun geliştirilmiş versiyonunu herkese gösterdi. Bu robot ters takla atabiliyor ve izlerken insana karışık duygular yaşatıyor!

  • Alphabet, Boston Dynamics’iHaziran ayında SoftBank’a sattıktan sonra Atlasrobotundaki güncellemeleri pek görememiştik . Birkaç gün önce kendi SpotMini robotunun bir kısa videosunu gösteren şirket, şimdi ise Tokyo 2020’de rahatça jimnastik hareketleri gerçekleştirebilecek Atlas robotunun yeni videolarıyla tekrar karşımıza çıktı. Yeni videonun çoğu Atlas’ın düz sıçrama ve stabilize yeteneklerini gösteriyor. Ancak videonun sonu bugün sosyal medyanın en çok konuşulan olaylarından birine sahne oluyor.

İtilip, kakılan, hiç gerçekçi olmayan hareketleriyle dalga geçilen robotların gelişimini tüm çıplaklığıyla gösteren güncellenmiş Atlas, hareketlerini videonun sonunda kusursuz bir ters takla ile bitiriyor. Taklasını bitirirken gösterdiği denge de takdiri hak ediyor.

Tabii ki, Atlas mükemmel değil ve Boston Dynamics, robotların başarısız olmasını bekleyen bir internet kitlesi olduğunu da çok iyi biliyor. Bu hareketi kusursuz şekilde gerçekleştiren bir robotun, yapay zeka teknolojisiyle bir araya geldiğinde yapabileceklerini düşünmek ise insanı ciddi şekilde korkutuyor.

Görünüşe göre Stephen Hawking, her röportajında robotlar konusunda insanları uyarmakta haklı. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

İşte Atlas’ın çok konuşulan o videosu:

TEKNO KULİS 17.11.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here