Türk şirket Bangkok’a tramvay satacak

0

Bangkok’taki “Green Line” ihalesini kazanan Bozankaya, bu ülkeye 22 tramvay aracı ihraç edecek.

Bozankaya, 2018’de Türkiye’nin ilk yerli metro ihracatına imza atacak.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bozankaya Otomotiv Makina İmalat İthalat ve İhracat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, Siemens ile konsorsiyum yaparak Tayland’ın başkenti Bangkok için yapılacak “Green Line Metro Projesi” ihalesine girdiklerini ve kazandıklarını söyledi.

Green Line Projesi’nin 68,25 kilometre hat uzunluğu ve bu hat üzerinde yer alacak 59 metro istasyonuyla dikkati çektiğini belirten Günay, şöyle konuştu:

“Üretim tesislerimizde yapacağımız metro araçlarını 2018’de Bangkok’a ihraç edeceğiz. Toplamda 88 metre uzunluğunda 22 tren ihracatı yapacağız. Bin 840 kilovat güçle çalışan trenler saatte azami 80 kilometre hızla yol alabilecek ve tek seferde bin 596 yolcu taşıyabilecek. Üretimler Ankara Sincan’daki tesislerimizde başladı. Bozankaya, proje kapsamında tüm iç tasarımdan, tedarik, imalat ve montaj işlemlerinden, fabrika testlerinden ve devreye alma işlerinden sorumlu. Amacımız tramvaydan sonra kendi markamız altında metro aracımızı çıkarabilmek ve 2019’da kendi aracımızla hizmet verebilmek”

DÜNYA 04.12.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here