Milyon dolarlık canavar: McLaren Senna

0

McLaren F1 takımıyla 3 defa şampiyonluk kazanan Ayrton Senna’nın anısını yaşatmak için üretilen 1 milyon dolarlık canavar tanıtıldığı gibi tükendi. McLaren Senna’nın teknik detayları tam olarak belirtilmedi ancak rakiplerinin aksine hibrid veya elektrikli bir motoru yok. 789 beygirlik bir V8 motordan gücünü alıyor. Milyon dolarlık canavarın tasarımı ise oldukça sıra dışı hatlara sahip.

Formula 1 tarihine adını altın harflerle yazdıran pilotlardan birisi de Ayrton Senna’ydı. Üç dünya şampiyonluğu bulunan Senna’yı unutmayan McLaren, tarihinin en önemli otomobillerinden birisi olan yeni canavarına Senna’nın ismini verdi. Firmanın süper otomobili 720S’in tasarımı temel alınarak geliştirilen McLaren Senna, markanın en güçlü ve en agresif otomobili olarak belirtiliyor.

McLaren Senna, teaser görüntüleri paylaşıldıktan birkaç saat sonra resmi olarak tanıtıldı. Yalnızca 500 adet üretilecek olan süper otomobilin fiyatı 1 milyon dolar ve şimdiden tamamı satıldı. Sıra dışı bir tasarıma sahip olan milyon dolarlık canavar, performans arttıran gövdesiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Aracın gövdesi, sürtünme katsayısını azaltırken, soğutmayı arttıracak bir şekilde tasarlanmış. Hiper otomobilin arka tarafında devasa bir kanat bulunuyor.

Aracın tasarımıyla ilgili en ilginç detay ise içeriyi gösteren kapılar. İç mekandaysa minimalist bir düzen tercih edilmiş. Örneğin direksiyonda hiçbir tuş bulunmuyor. Süper otomobilin marş düğmesi, klima kontrolü ve performans seçenekleri dikiz aynası bulunan bölgede yer alıyor.

 

Motor kısmında ise McLaren Senna’da 720S’de gördüğümüz 4 litrelik bir V8 motor bulunuyor. Ancak Senna için motorda bazı güncellemeler yapılarak 79bg ve 20 Nm artırılarak 789 beygir gücü ve 800 Nm’ye çıkartılmış. Otomobil 720S’ten daha güçlü olduğu gibi 85 kilogram daha hafif. Aracın ağırlığı 1,198 kg olarak belirtiliyor.

Süper otomobilin performans değerleri henüz paylaşılmadı ancak teknik detaylara bakılacak olursa tam bir canavar diyebiliriz. Ayrıca McLaren otomobil için ‘vahşi bir performans’ terimini kullanıyor.

McLaren Senna, önümüzdeki yıl Mart ayında gerçekleşecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenecek ve üretim bandına çıkacak.

YENİ ŞAFAK 18.12.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here