ABD, uzayı Türk’e danışacak

0

SNC CEO’su Özmen, ABD Ulusal Uzay Konseyi’ne danışmanlık yapacak.

ABD Hükümeti, Ulusal Uzay Konseyi’nde önemli bir heyet oluşturdu. Dün Beyaz Saray’ın resmi sitesinde yer alan açıklamada Ulusal Uzay Konseyi Kullanıcılar Danışma Grubu’na 30 kişilik üst düzey isim davet edildi.

Dünyanın en büyük uçak, havacılık, terknoloji, savunma şirketleri ile üst düzey komutanlar ve astronotların bulunduğu konseyde bir Türk de yer aldı. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in başkanlığında dün toplanan kuruldaki tek Türk, Sierra Nevada Corporation (SNC) CEO’su Fatih Özmen oldu.

Konseyde Boeing, Lockheed Martin, SpaceX var

Konseyde Apollo 11’in efsanevi astronotu Buzz Aldrin, United Launch Alliance CEO’su ve Başkanı Tory Bruno, Northrop Grumman CEO’su Wes Bush, Lockheed Martin Corporation CEO’su Marillyn Hewson, Alabama Valisi Kay Ive, Boeing CEO’su Dennis Muilenburg, SpaceX Başkanı Gwynne Shotwell gibi isimler var. Sierra Nevada Corp’un (SNC) resmi sitesinde yer alan bilgide “Amerika’nın Uzay Uçağı” olarak da bilinen Dream Chaser ile tanınırlığını artıran SNC’nin, 2020’den itibaren Uluslararası Uzay İstasyonu’na hizmet vermek üzere NASA ile bir anlaşma yaptığı hatırlatıldı.

“Benim için gurur verici”

Fatih Özmen, ABD Yönetimi’nin uzay alanındaki çalışmaları hakkında görüşlerini “Hayal gücümüzü harekete geçirecek ve çocuklara, nelerin mümkün olabileceği konusunda ilham verecek” sözleriyle dile getirdi.

SNC Başkanı Eren Özmen ise, “Fatih’in Ulusal Uzay Konseyi’nin Kullanıcılar Danışma Grubu’nda bulunması gurur verici. Önümüzdeki yıllarda da uzay çalışmalarını artırmaya ve özel uzay endüstrisinin rolünü geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

DÜNYA 22.02.2018

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here