Yılın ilk şovu başlıyor bütün renkler bir arada

0

Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı, 88’inci kez kapılarını Avrupa’nın büyük otomobil ülkelerine coğrafi olarak en yakın ama otomobil üreticisi olmadığı için de en ‘tarafsız’ ülkesi İsviçre’de açmaya hazırlanıyor. Fuarda bu yıl 110’dan fazla dünya ve Avrupa prömiyeri gerçekleşecek

Yarın dünyanın dört bir yanından gelen basın mensuplarını ağırlamaya başlayacak ve 88’inci kez gerçekleştirilecek olan Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı, 8 Mart’tan itibaren İsviçreli otomobil severler için resmen başlayacak ve 18 Mart’a kadar açık kalacak.

Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı her yıl düzenleniyor. Bu özelliğiyle iki yılda bir düzenlenen Frankfurt ve Paris fuarlarına göre de avantajlı. Her ne kadar zaman zaman Fransızlar yeniliklerini Paris’e, Almanlar da Frankfurt’a saklamak isteseler de Cenevre Fuarı pek çok markanın dünya ve Avrupa prömiyerleri için tercih ettiği bir fuar olma özelliğini uzun yıllardır koruyor.

Pek çok marka geçen yıllarda gerek Frankfurt’a gerekse Paris’e katılmama kararı almıştı. 2016 Paris Fuarı’na Volvo, Ford, Mazda, Aston Martin, Bentley, Rolls- Royce ve Lamborghini katılmadı. 2017 Eylül ayındaki Frankfurt Fuarı’nda ise Alfa Romeo, Fiat, Jeep, Nissan, DS Automobiles, Peugeot, Volvo, Infiniti, Tesla, Aston Martin, Rolls-Royce ve Mitsubishi yoktu.

SADECE DÖRT MARKA KATILMIYOR

Cenevre Fuarı’na ise Opel, Chevrolet, Infiniti ve DS dışında katılmayacağını açıklayan marka olmadı. Basına ayrılan iki günde dünyanın her yerinden 10 bine yakın uzman gazetecinin ağırlanacağı Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’na 180 firma katılacak ve 70’ten fazla basın toplantısı düzenlenecek. Fuarda 110’dan fazla dünya ve Avrupa prömiyeriyle yeni ve konsept model tanıtımı yapılacak. 900 modelin sergileneceği fuarı bu yıl 700 binden fazla ziyaretçinin gezmesi bekleniyor.

Bu yıl fuarda sergilenecek yeniliklerden dikkat çeken bazılarına gelince…

Ferrari

Ferrari, yeni ‘özel seri’ modeliyle dikkatleri üzerine çekmeye hazırlanıyor. 360 Challenge Stradale, 430 Scuderia ve 458 Speciale’deki V8 geleneğinin yeni temsilcisi niteliğindeki Ferrari 488 Pista, 720 beygir güce sahip 3.9 litrelik çift turbo beslemeli motorla donatıldı.

 

Porsche

Porsche bugüne kadarki en güçlü atmosferik motorlu seri üretim 911 olarak tanımlanan yeni 911 GT3 RS sahneye çıkıyor. 520 beygir gücünde 4 litrelik motora sahip bu süper otomobil Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez tanıtılacak.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz, yeni C-Serisi, yeni AMG C 43 Sedan ve Estate modelleri, yeni 4-kapılı AMG GT Coupe, AMG G 63, E 350 e Plug-In Hybrid, smart EQ fortwo ve yeni V6 motorlu X-Class modellerinin dünya lansmanını yapıyor.

Renault

Renault, Alpine A110’un iki yeni versiyonu Pure ve Légende’i ilk kez Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtacak. Ayrıca Captur ve Scenic ile sunulacak yeni 1.3 litrelik Energy TCe benzinli motor ve elektrikli ZOE’nin yeni R110 motoru gün yüzüne çıkıyor. Dacia, Stepway ailesine ait özel bir seri sergileyecek.

Honda

Yeni nesil CR-V’nin Avrupa, Jazz X-Road modelinin de dünya lansmanını gerçekleştirecek olan Honda, elektrikli ve otonom sürüş özelliklerine sahip konsept araçlarıyla da gelecek hedefleri hakkında ipuçları verecek.

Lexus

Lexus, merakla beklenen tamamen yeni UX crossover aracının dünya prömiyerini Cenevre’de gerçekleştirecek. Lexus, bu yeni araçla bir kez daha dikkatleri üzerine çekmeye hazırlanıyor.

Peugeot

Peugeot yeni 508, yeni Rifter ve Rifter 4×4 Concept olmak üzere 3 dünya lansmanı yapıyor. Peugeot Design Lab bölümünde Beneteau için geliştirilen Sea Drive Concept, 208 WRX, 308 TCR ve 208 ile 308 GTi by Peugeot Sport olmak üzere Peugeot Sport’un geliştirdiği araçları da ziyaretçilerle buluşturacak.

Citroen

Citroen, yeni Berlingo’nun dünya prömiyerini ve yeni C4 Cactus’ün global tanıtımını gerçekleştirecek. Fuarda EAT8 tam otomatik şanzımana kavuşan C4 SpaceTourer modeli olacak. Standın diğer dikkat çeken modelleri ise C3 Aircross ile 4×4 Spacetourer RipCurl ve C3 ELLE Edition.

Hyundai

Hyundai, SUV modelleriyle öne çıkmaya hazırlanıyor. Özellikle KONA Electric ve NEXO modelleriyle çevre vurgusu yapacak olan Hyundai, Santa Fe’yle de yeni nesil güvenlik sistemlerini tanıtacak. Hyundai’den ziyaretçilerine konsept sürprizi de var.

Subaru

Subaru, bu yıl VIZIV Concept serisinin Tourer versiyonunu tanıtıyor. VIZIV (Vision for Innovation) konsept modelleri, Subaru markasını geleceğe taşıyacak yeni tasarım ve teknolojilerin yönünü ve markanın gelecek vizyonunu temsil ediyor.

HABER TÜRK 06.03.2018

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here