Bursa Bilim Şenliği Nisan Ayında Bursa’da

0

Türkiye’nin en önemli bilim etkinliklerinden biri olan ve bu yıl yedincisi düzenlenen Bursa Bilim Şenliği 26-29 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen şenlik sırasında bilimseverler birbirinden farklı etkinliklere katılabilecek.

Dört gün boyunca sürecek etkinlikte farklı alanlarda bilim atölyeleri, proje yarışmaları, model uçak ve dönerkanat yarışmaları, söyleşiler, sergiler ve gösteriler yer alıyor.

Bursa Bilim Şenliği’nde Türkiye genelinden katılımın mümkün olduğu proje yarışması da düzenleniyor. Bu yılki teması “Geleceğin Teknolojileri” olan yarışmada altı farklı kategori bulunuyor. Çocuk Mucitler (10-13 yaş), Genç Mucitler (14-17 yaş), Usta Mucitler (18 yaş ve üstü), İnsansız Hava Araçları, Drone ve Autodesk Üç Boyutlu Tasarım ve Modelleme kategorilerinde gerçekleştirilecek yarışmanın toplam ödülü 110.000 TL. Siz de Geleceğin Teknolojileri Proje Yarışması’na kendi projenizle katılmak istiyorsanız son başvuru tarihi 30 Mart. Başvurular arasından finale kalan 50 proje etkinlik boyunca sergilenecek.

Türk Hava Yolları sponsorluğunda gerçekleştirilen Bursa Bilim Şenliği’nde gönüllü olarak yer almak, atölye çalışması yapmak ve proje yarışmasına katılmak istiyorsanız başvuru ve etkinlik programıyla ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

http://www.bilimgenc.tubitak.gov.tr

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here