İHA projeni getir, Teknofest İstanbul’da büyük ödülü kap

0

Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 20-23 Eylül tarihinde dünyanın en büyük havalimanlarından İstanbul 3.Havalimanı’nda gerçekleşecek. Savaşan İha Yarışması,  İnsansız Hava Aracı Yarışması, Havalimanı Sistemleri Iot Uygulamaları Yarışması, Sürü İha Yarışması, Roket Yarışması’nın yapılacağı festivalde Türkiye tarihinin en büyük ödülleri verilecek.

Teknofest İstanbul havacılık ve uzay festivalinde ayrıca Türk Yıldızları, Solotürk ve uluslararası havacılık ekiplerinin gösterileri, uluslararası bilişim zirvesi ve teknoloji  yarışmaları yer alacak.

Yarışmaya katılacak takımlara aynı zamanda en büyük malzeme ve ekipman destekleri de sunulacak.

Teknoloji yarışmalarına başvurular Aralık 2017 itibarıyla açıldı. Yarışma kategorilerinde belirtilen görevlerin gerektirdiği teknik bilgi ve becerilere sahip olan takımlar, yarışmalarda yer almaya hak kazanacak. Başvuru kabul edilen ve duyurulacak listede yer alan ekiplere, Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Danışma Kurulu tarafından hazırlık süresi boyunca söz konusu kategoride istenen görevi tamamlamak için ihtiyaç duyacakları malzeme ve teknik danışmanlık desteği sağlanacak.

Destekleri almaya hak kazanan ekiplerin, Temmuz 2018 tarihinde ara değerlendirme raporu sunmaları ve ara dönemde kendilerine belirtilecek olan eksikleri festival tarihine kadar tamamlamaları gerekiyor.

Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında gerçekleştirilecek olan olan İnsansız Hava Aracı Yarışması, Tubitak’ın organize ettiği ve 2018 yılı içerisinde 3. kez düzenlenecek olan Uluslararası İHA Yarışması ile birleştirilerek Tübitak ve T3 Vakfı tarafından İGA alanında ortaklaşa düzenlenecekt. Başvuru esasları, teknik kurallar, gerekli belgeler, sağlanacak olan maddi destek ve ödüller Teknofest İstanbul, turkiyeteknolojitakimi.org  ve uavturkey.tubitak.gov.tr web sitelerinden duyurulacak.

Savaşan İnsansız Hava Aracı Yarışmasının amacı ise otonom insansız hava araçlarına yönelik teknoloji geliştirecek yarışmacıların özgün tasarım, üretim ve raporlama hususlarında yetkinlik kazanmasını sağlamak. Yarışmaya üniversite öğrencileri veya mezunları bireysel veya takım halinde katılabiliyor.

Yarışmaya katılma hakkı kazanan tüm takımlara sertifika verilecek. 8 müsabaka turunun en az birinde otonom kalkış, iniş ve uçuş ile otonom kilitleme görevlerini başarıyla tamamlayan takımlar ödül sıralamasına girmeye hak kazanacak. Ödül sıralamasına giren takımlar arasında sabit kanatlı ve döner kanatlı olmak üzere kendi kategorisinde dereceye giren takımlara aşağıdaki tabloda belirtilen para ödülleri verilecek.

Sabit Kanat Kategorisi
• Birinci: 250.000 TL
• İkinci: 150.000 TL
• Üçüncü: 100.000 TL

Döner Kanat Kategorisi
• Birinci: 50.000 TL
• İkinci: 30.000 TL
• Üçüncü: 20.000 TL

Yarışmalarla ilgili detaylı bilgi için; http://teknofestistanbul.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz

http://www.kokpit.aero

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here