Roketsan’dan yeni füze: TRG-122

0

Roketsan, yerli ve milli silah envanterine bir yenisini daha ekliyor. 3-40 km menzil aralığına sahip yüksek tahribat güçlü TRG-122 güdümlü füzesinin kalifikasyon testleri tamamlandı.

ROKETSAN’ın geliştirdiği GPS güdümlü füze TRG-122’nin fabrika kalifikasyon testleri tamamlandı. Sıra Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı birliklerde yapılacak deneme atışlarına geldi.

Gazete Habertürk’ten Murat Gürgen’in haberine göre, TRG-122 muharebe birliklerine zamanında, doğru ve etkili ateş gücü desteği sağlıyor. Yüksek isabet ve tahrip gücü sayesinde, 3 ila 40 kilometre menzil aralığındaki yüksek öncelikli hedefler yoğun ve etkili şekilde ateş altına alınabiliyor.

TRG-122 füzesi, 18.4 kilogram ağırlıkla çelik bilyeli harp başlığı taşıyor. 30 kilometre menzilde 30 metrenin altında vuruş hassasiyetine sahip olan TRG122, vurduğu hedef bölgesinde 40-80 metre çapta tahribat sağlıyor.

 

ROKETSAN tarafından geliştirilen ve üretilen TRG-122 Füzesi yüksek isabet ve tahrip gücü sayesinde 16 km’den 35 km mesafeye kadar Yüksek Öncelikli Hedefler üzerinde yoğun ve etkili ateşler yaratabilme yeteneğine sahiptir. Bu üstün özellikleri sayesinde zamanında, doğru ve etkili ateş gücü yaratarak manevra birliklerine mükemmel ateş desteği sağlar.

Ürün Broşürü için tıklayınız.

 

Teknik Özellikler

Çap 122 mm
Azami Menzil 35 km
Asgari Menzil 16 km
Ağırlık 72 kg
Güdüm Küresel Konumlama Sistemi (KKS) Destekli
Kontrol Elektromekanik Tahrik Sistemli Aerodinamik
Yakıt Tipi Kompozit Katı Yakıt
Harp Başlığı Tipi Parçacık Etkili (Çelik Bilyeli)
Harp Başlığı Ağırlığı 18.4 kg
Harp Başlığı Etkili Yarı Çapı ≥ 20 m (Parçacık Etkili) ≥ 30 m (Çelik Bilyeli)
Tapa Tipi Yaklaşmalı (Çarpma Yedeklemeli)
Raf Ömrü 10 yıl
Hedeften Sapma 30 m’den küçük

 

HABERTÜRK 28.04.2018

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here