5. Çin Robot Zirvesi başladı

0

5. Çin Robot Zirvesi Çin’in Zhejiang eyaletinin Yuyao kentinde bugün başladı. Zirve 11 Mayıs’a kadar sürecek.

Zirvede, robot endüstrisinde siyasi desteğin artırılması ve yapay zekâ ile robot endüstrisinin kaynaştırılması gibi konu başlıkları öne çıkıyor.

2017 yılında küresel robot piyasası 23 milyar 200 milyon ABD Dolarlık bir hacme ulaştı. Küresel imalat sanayiinde robot kullanımı 10 bin kişide 70 robot oranında.

Çin’de robot firmalarının sayısı 6 bin 500’ü aştı. Bu şirketler genel olarak Beijing-Tianjin-Hebei entegrasyon bölgesi, Yangtze Nehri Deltası ve İnci Nehri Deltası bölgelerinde bulunuyor.

Bunun yanı sıra, 2017 yılında Çin’in sanayii robot sayısı 130 bini geçti ve önceki yıla göre yüzde 68 arttı. Bu sayı küresel piyasanın üçte birine tekabül ediyor. Çin, dünyanın en büyük sanayii robot uygulama marketi konumunda bulunuyor.

Çin’in robot endüstrisinin önünde parlak bir gelecek bulunuyor.

‘Made in China’ Güçlü Devlet Danışma Komitesi Üyesi Zhu Sendi, sanayii robotun imalat sistemindeki en önemli imalat donanımı olduğunu ve imalat sistemi geliştikçe insan emeğinin günden güne azalacağını kaydetti. Buna karşın insanın bilgi ve becerisinin sistemde daha fazla yer alacağını ve Çin’in sanayii robotu yoğunluğunun yükseleceğini dile getiren Zhu Sendi, 2020 yılına kadar Çin’in sanayii robotu yoğunluğunun 10 bin kişide 150 adet olabileceğine dikkat çekti.

Zirveye katılan Japon sanayici İneta Takahiro, Çin’in Zhejiang eyaletinde 10 bin metrekare büyüklüğünde bir robot fabrikası açtı, şirket bu yıl toplu üretime geçmeye hazırlanıyor. İneta Takahiro, işbirliği, ortak kazanç, açıklık ve hoşgörünün çağımızda kalkınmanın temel ilkeleri olduğunu belirtti.

Zirvede katılımcılar robot ve yapay zekâ teknolojisi, yatırım ve finansman, inovasyon ve girişimcilik gibi konuları ele aldı.

 

http://turkish.cri.cn/  10.05.2018

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here