F-35’e karşın SU-57 uçaklarının konuşulmasıyla, Türkiye ABD’ye mesaj gönderiyor

0

Ankara’nın ABD yapımı F-35’lerin yerine Rus menşeili Su-57 avcı uçaklarını satın alabileceği haberlerini yorumlayan Rus Ulusal Savunma dergisinin baş editörü Korotçenko, Türkiye’nin bu haberlerle ABD’ye mesaj gönderdiğini vurguladı.

Rus basınına konuşan Natsionalnaya Oborona (Ulusal Savunma) dergisinin baş editörü İgor Korotçenko, ABD Senatosu’nun Türkiye’nin üretim ortağı olduğu F-35’e ambargo koymak istemesi sonrası Türk basınında çıkan Türkiye’nin Su-57’lere yönelebileceği haberlerini değerlendirdi.

“RUSYA, STRATEJİK ORTAKLIĞI PEKİŞTİRMEK İÇİN TÜRKİYE’YE SU-57 SATABİLİR”

Rusya’nın Türkiye ile stratejik ortaklığı pekiştirmek için bu ülkeye Su-57 uçakları satabileceğini kaydeden Korotçenko, ancak bu ihtimalin bugün dile getirilmesini sadece Ankara’nın Washington’a gönderdiği siyasi mesaj olarak niteledi. Korotçenko, “Ankara, haziranda almayı planladığı F-35’lerden vazgeçme niyetinde değil” diye konuştu.

“TAMAMEN GERÇEKÇİ BİR SENARYO”

Korotçenko’ya göre Türkiye’ye Su-57 senaryosu tamamen gerçekçi bir senaryo. Birkaç yıl önce hiç kimsenin Türkiye’ye S-400 sevk edileceğini tahayyül bile edemediğine ancak ilgili anlaşmanın imzalandığına dikkat çeken Rus uzman, şu ifadeleri kullandı:

“TÜRKİYE ABD’YE ŞANTAJIN İŞE YARAMAYACAĞINI GÖSTERİYOR”

“Yine de Su-57 haberleri, ABD’nin çizgiyi aşmaması ve Türkiye’nin farklı alternatiflere sahip olduğunu göstermek için Türk basını aracılığıyla verilen bir mesaj. Türkiye, ABD’ye şantajın işe yaramayacağını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

STAR 28.05.2018

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here