Yerli turbojet motoru başarıyla test edildi

0

SOM füzesinde kullanılmak üzere KALE Ar-Ge tarafından geliştirilen KTJ 3200 turbojet motorunun testleri başarıyla devam ediyor.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), havadan satıha veya satıhtan satıha görev yapacak tüm platformlar için yerli ve milli güç kaynağı olacak KTJ 3200 turbojet motoruna ait test görüntülerini paylaştı.

KALE Ar-Ge tarafından geliştirilen ve ilk etapta SOM füzesinde kullanılacak.

İnsansız savaş uçaklarında da kullanacak

Twitter’dan KTJ 3200’ün test görüntülerini paylaşan Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, turbojet motorunun ilerleyen zamanlarda insansız savaş uçaklarında da kullanılabileceğini belirtti.

Proje Hava Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacı olan SOM seri üretiminde kullanılacak olan Turbojet Motor’un ve motora ait alt sistemlerinin tasarımı, üretimi, testlerinin yapılması, teknoloji gösteriminin gerçekleştirilmesi, eğitim ve bakımı ile Teknik Veri Paketi (TVP) hazırlanmasını kapsamaktadır.

Geliştirilecek sistem Stand-Off Mühimmatın (SOM) yanısıra olası modifikasyonlarla diğer SOM benzeri milli sistemlerle de kullanılabilecek, daha uzun menzilli Turbojet Motorlar’ın geliştirilmesi için ilk aşamayı oluşturacaktır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here