İTÜNOM’un İnsansız Hava Aracı Dünyada İlk 10’da

0

İTÜNOM İnsansız Hava Araçları Takımımız, ABD’de düzenlenen İnsansız Hava Araçları yarışmasına katılan 69 üniversite takımı arasında yedinci oldu. Dünyanın en iyileri arasında kabul edilen üniversitelerden gelen zorlu rakipleri geride bırakan İTÜNOM takımımız ilk 10’a girerek önemli bir başarıya imza attı.

Bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilen Uluslararası İnsansız Hava Sistemleri Yarışması’na (AUVSI SUAS 2018), ABD’nin Maryland eyaleti ev sahipliği yaptı. Üniversiteler bazında dünyanın en saygın insansız hava aracı yarışması olarak kabul edilen organizasyona dünyanın farklı bölgelerinden 69 üniversite takımı katıldı.

Bilgisayar Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Elektik Mühendisliği ile Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği gibi mühendisliğin farklı dallarından öğrencilerinden oluşan İTÜNOM takımımız teknik bilgi ve becerilerini alanında dünyanın en kapsamlı yarışmasında bir kez daha gösterdi.

Dünyanın en kapsamlı yarışmalarından

ABD Maryland’de 2002 yılından bu yana düzenlenen AUVSI SUAS, üniversite öğrencilerinin kendi geliştirdikleri insansız hava aracı sistemlerinin yarışmasına sahne oluyor.

Yarışmada katılımcılar tamamen kendi imkanlarıyla geliştirdikleri otonom olarak uçabilen, yön bulma ve sensör kabiliyetlerine sahip insansız hava sistemleriyle önceden belirlenen görevleri yerine getirmek için yarışıyor.

İTÜNOM İnsansız Hava Araçları Takımı 

2014 yılında, otonom uçuş teknolojileri geliştirmek ve bu teknolojilerle ilgili yarışmalarda Türkiye’yi temsil etmek amacıyla kurulan İTÜNOM İnsansız Hava Araçları Takımı, aktif bir ekip olarak üniversitemiz adına birçok yarışmaya katılıyor. İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde insansız hava araçları ve sistemleri üzerine faaliyet gösteren takımımız her sene Haziran ayında ABD’nin Maryland eyaletinde düzenlenen AUVSI SUAS adlı yarışmaya katılıyor. Takımımızdaki öğrenciler; otonom uçuş teknolojileri, görüntü işleme, uzun mesafe kablosuz ağ teknolojileri, gömülü sistemler, güç elektroniği sistemleri tasarımı ve testi konularında da çalışmalar yürütüyor.

http://www.itu.edu.tr  22.06.2018

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here