Milli hibrit lokomotif Almanya’da tanıtıldı

0

Eskişehir’de faaliyet gösteren TÜLOMSAŞ ile TCDD Taşımacılık AŞ ve ASELSAN tarafından üretilen yeni hibrit lokomotif, Almanya’da InnoTrans Fuarı’nda sergilendi.

Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ’den (TÜLOMSAŞ) yapılan açıklamaya göre TÜLOMSAŞ, TCDD Taşımacılık AŞ ve ASELSAN iş birliğinin ürünü olan hibrit lokomotif, TCDD Taşımacılık için TÜLOMSAŞ tesislerinde üretildi.

Milli hibrit lokomotif, Almanya’nın başkenti Berlin’de başlayan, dünyanın en önemli demiryolu fuarı InnoTrans 2018’de tanıtıldı. Lokomotif, herhangi bir lisans altında olmadan üretilen ilk yerli lokomotif olması dolayısıyla önem taşıyor.

Bu projeyle Türkiye, milli olarak bir hibrit manevra lokomotifinin tasarım ve üretimini yapan, dünyada bu teknolojiye sahip 4. ülke oldu. TCDD Taşımacılık AŞ de verimli ve çevre dostu hibrit manevra lokomotiflerini kullanacak ilk tren işletmecilerinden birisi olacak.

Hibrit teknolojisiyle yüzde 40 yakıt tasarrufu sağlayacak lokomotif, güçlü hatlara sahip modern dış stil ve ergonomik konsol tasarımının yanı sıra geniş görüş açısıyla dikkat çekiyor.

TRT HABER 19.08.2018

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here