40 adet Kargu İHA teslimatı

0

STM tarafından tasarlanan ve imal edilen kamikaze drone Kargu İHA’lardan güvenlik güçlerine 40 adet teslimat yapıldığı belirtildi.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, 40 adet KARGU vurucu İHA’nın kabulünün gerçekleştirildiğini duyurdu.

Demir twitter’dan yaptığı açıklamada, “Güvenlik güçlerimizin ihtiyaçları kapsamında 40 adet KARGU Vurucu İHA’nın kabulü gerçekleştirildi” dedi.

“Dağ başındaki gözlem kulesi” ve “Atmaca” anlamlarına gelen STM’nin ürünü Kargu, yüksek performanslı seyrüsefer ve hareketli hedeflere yönelik kamikaze özellikleriyle öne çıkıyor.

Gece ve gündüz operasyonel faaliyetler için geliştirilen döner kanatlı Kargu, operasyon sahasında çok kısa sürede göreve hazır hale getirilerek tali zararları en aza indirecek şekilde hassas vuruş yapabiliyor.

Alpagu’da olduğu gibi otonom veya uzaktan kumandayla kullanılabilen Kargu’nun mühimmatı da arazide kolaylıkla değiştirilebiliyor.

Lazer mesafe bulucu, görev iptal, acil imha gibi özelliklere de sahip olan Kargu’nun, asimetrik harp ve sınır güvenliği alanlarında ön plana çıkması bekleniyor.

İLK KULLANICI ÖZEL KUVVETLER

STM tarafından tasarlanan ve imal edilen KARGU’nin ilk kullanıcısı Özel Kuvvetler oldu. İlk operasyon tecrübesi de Zeytin Dalı Harekâtı’nın Burseya Dağı cephesinde yaşandı. Harekât sürdüğü sırada Özel Kuvvetler’in kullandığı Kargu, yaklaşık 5 teröristi tam isabetle vurdu.

Üzerinde anti-personel mühimmatı taşıyan kamikaze İHA’lar, hedefe 120 ila 140 km hızla dalış yapıyor. Gece de görev yapabilen, süratle gelip hedefe çarpmadan kendisini patlatan kamikazelerin etki alanı ise 20 metrekare. Türkiye, kamikaze drone imalatı yapan dünyada 3. ülke konumunda.

http://www.airturkhaber.com/  25.12.2018

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here