Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı Başvuruya Açıldı!

0

Ülkemiz açısından stratejik değer taşıyan alanlarda yürütülecek projelere katkı sağlamak üzere alanlarında yaptıkları üst seviye bilimsel ve/veya teknolojik çalışmalar ile temayüz etmiş ve yurt dışında çalışma deneyimine sahip başta Türk bilim insanları olmak üzere nitelikli araştırmacıların yurtdışından Türkiye’ye gelmelerini teşvik etmek ve çalışmalarını Türkiye’nin önde gelen akademi, sanayi kurum ve kuruluşları veya kamu kurumlarında yürütmelerini sağlamak için Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı çağrısı yayınlanmıştır.

Bu program ile kendi alanlarında dünya çapında en fazla referans gösterilen bilim insanları, dünya üniversite sıralamalarında ön plana çıkan üniversitelerde çalışan araştırmacılar ve yurtdışında hali hazırda teknolojik gelişmelere yön veren ve dünyada en çok Ar-Ge harcaması yapan şirketlerde çalışan araştırmacıların Türkiye’ye dönmesi hedeflenmektedir.

Türkiye’ye dönecek araştırmacılara sağlanan imkânlar açısından dünyada yeni ve öncü olma özelliği taşıyan Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı Bilim İnsanlarımızın Yurda Dönüş Seferberliği’nin temel mihenk taşı olma niteliğindedir.

15 Aralık 2018-31 Ocak 2019 tarihleri arasında başvuruya açık olan programa yurt dışından ülkemize gelecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yanı sıra yabancı uyruklu araştırmacılar da başvuru yapabilecektir.

Ülkemizde halihazırda çalışmalarını yürütmekte olan değerli bilim insanlarıyla sinerji içinde çalışarak, Türkiye’nin uluslararası alanda rekabet gücünü artıracak çalışmalara imza atacak lider araştırmacıları ülkemize bekliyoruz.

8 FARKLI ALANDA TEŞVİK

Program kapsamında araştırmacılara;

Araştırmacının Aylık Yaşam Giderlerine Yönelik Burs,

Araştırma Başlangıç Paketi Ödeneği,

Araştırma Desteği,

Eş Ve Çocuklara Yönelik Aylık Aile Ödeneği,

Araştırmacı Ekibinin Oluşturulması Desteği,

EV Sahibi Kuruma Aylık Yönetim Ve İdari Maliyetler Ödeneği,

Araştırmacı Ve Tüm Aile Bireyleri İçin Sağlık Sigortası Desteği,

Araştırmacı, Eşi Ve Çocukları İçin Yol Desteği

gibi 8 farklı alanda teşvikler verilecek.

AYLIK 24 BİN TL BURS

Araştırmacıların aylık ihtiyaçları için ise; genç araştırmacılara 20 bin TL, deneyimli araştırmacılara 24 bin TL yaşam gideri ödeneği verilecek. Araştırmacıların eş ve çocukları için de aylık 2 bin 250 TL aile ödeneği sağlanacak. Araştırmacı ve Türkiye’ye gelen tüm ailesi de sağlık sigorta desteğinden yararlanabilecek. Araştırmacı ve ailesinin Türkiye’ye geliş uçak bileti masrafı da yine proje kapsamanda karşılanacak.

ARAŞTIRMACILAR EKİPLERİNİ KENDİLERİ KURACAK

Türkiye’ye gelen lider araştırmacılar çalışmalarını Türkiye’nin önde gelen akademi, sanayi veya kamu kurumlarında yürütebilecekler. Türkiye’ye gelen lider araştırmacıların kendi ekiplerini ülkemizde kurabilmelerine yönelik her türlü imkân da bu kapsamda sağlanacak. Ayrıca araştırma ekibindeki doktora öğrencilerine aylık 4 bin 500 TL burs verilecek. Her ekip için burs verilecek öğrenci sayısı 5 ile sınırlı tutulacak.

Program web sayfasına ulaşmak için tıklayınız.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here