TUSAŞ çift motorlu İHA’si ANKA-AKSUNGUR gökyüzü ile tanıştı

0

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen yüksek faydalı yük kapasiteli Anka-Aksungur, ilk uçuşta otomatik iniş ve kalkış özelliğini kullanarak 4 saat 20 dakika havada kaldı. 40 bin feette (12 bin 192 metre) Anka Aksungur, başarıyla uçuşunu gerçekleştirdi. Yerli ve milli İHA’nın 700 kilo yük taşıyabildiği öğrenildi

Türkiye’nin yüksek faydalı yük kapasiteli yeni insansız hava aracı (İHA) ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin (TUSAŞ) Twitter hesabından yapılan paylaşımda, bir süredir üzerinde çalışılan ve Anka-2 olarak bilinen İHA’nın ismi Anka-Aksungur olarak duyuruldu.

ÇİFT MOTORLU, 40 BİN FEETE ÇIKTI

AA’da yer alan habere göre yüksek faydalı yük kapasiteli İHA ilk uçuşta, otomatik iniş ve kalkış özelliğini kullanarak 4 saat 20 dakika havada kaldı. Orta irtifada yüksek yük kapasitesine sahip olan çift motorlu Anka-Aksungur’un, 40 bin feet yüksekliğe kadar (12 bin 192 metre) uzun süreli görevler yapması hedefleniyor.

700 KİLO YÜK DE TAŞIYABİLECEK

TUSAŞ, daha yüksek yük taşıma kapasitesine sahip yeni İHA’lar geliştirmek için öz kaynaklarıyla Anka-2 Projesi’ni hayata geçirmişti. Orta irtifa uzun havada kalışlı, çift motorlu İHA, keşif, gözetleme, taarruz görevlerini yerine getirebilecek. İHA, 700 kilogramdan fazla faydalı yük taşıyabilecek.

ANKA’DAN YOLA ÇIKIP GELİŞTİRİLDİ

İHA’nın geliştirilme sürecinde kullanılan motorun yerini TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş.’nin  Operatif İHA Motoru Geliştirme Projesi kapsamında geliştirilen PD170 turbo dizel havacılık motoru alacak ve araç yerli motorla görev yapacak. Anka platformu üzerine inşa edilen İHA, bu sayede kısa zamanda ve uygun maliyetle geliştirildi.

HABER TÜRK 22.03.2019

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here