TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Başvuruları Devam Ediyor

0

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen  Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları başvuruları başladı. Başvurular 10 Mayıs 2019 tarihine kadar devam edecek.

Yarışmada Türkiye’de ve KKTC’de öğrenim gören ön lisans veya lisans öğrencilerinin, ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmeleri ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yönelik yenilikçi projeler geliştirilmeleri amaçlanıyor.

Yarışma “akıllı şehirler ve ulaşım”, “bilgi ve iletişim teknolojileri” ,“eğitim”, “enerji ve çevre”, “gıda ve tarım”, “makine imalatı ve otomotiv”, “sağlık”, “savunma, uzay ve havacılık”, “sosyal yenilikçilik ve girişimcilik” olmak üzere dokuz kategoride düzenleniyor. Öğrenciler bu kategorilerden sadece birine bir proje ile başvuru yapabiliyor. Yarışmaya bireysel olarak veya en fazla üç öğrenciden oluşan takımlar halinde başvuru yapılabiliyor.

Belge kontrolünden oluşan ön incelemeyi geçen projeler alanında uzman bilim insanları tarafından değerlendirilecek. Başarılı bulunan projeler bölge yarışmalarına davet edilecek. Bölge yarışmalarında başarılı olan projelere birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri verilecek.  Bölgelerde birincilik alan projeler ise final yarışmasına katılma hakkı kazanacak. Final yarışmasında başarılı bulunan projelere ise birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödülleri verilecek.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru şartlarına buradan ulaşabilirsiniz.

http://bilimgenc.tubitak.gov.tr

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here