Startup Turkey Challenge 2019 kazananları belli oldu

0

İstanbul’da gerçekleştirilen 135 bin girişimcinin başvuru yaptığı 11. Startup Turkey Konferansı’nda ‘Startup Turkey Challenge 2019’da finale kalan 10 girişim arasından kazanan 4 girişim belli oldu.

Girimcilik konferansı Startup Turkey Challenge’da kazananlar belli oldu. Etohum tarafından on birincisi düzenlenen yarışmaya 135 bin girişimcinin başvurduğu açıklanırken, finale ise farklı ülkelerden 4 girişimin kalmaya hak kazandığı bildirildi. Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir, “Bu sene 150 ülkeden 135 bin başvuruyu aldık. İstanbul’u dünyanın ilk 20 girişimcilik merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi

Dünyanın en büyük ve önemli girişimcilik etkinliklerinden birisi olarak gösterilen Startup Turkey’de 10 finalist girişim arasından en başarılı 4 girişim jüri ve katılımcıların oylarıyla belirlendi.

65 ülkeden 100 girişim katıldığı ve 60 girişimin de sahnede sunum gerçekleştirdiği ‘Startup Turkey Challenge 2019’da birincilik ödülünü Danimarka’dan Ali Huda alırken, yarışmanın ikincisi Endonezya’dan Temanbisnis, üçüncüsü de Meksika’dan Wayakit oldu. Startup Estonia özel ödülünü ise Türkiye’den Dine and Pay aldı.

Finale kalan diğer girişimler ise etkinliğe Rusya, Bangladeş, Mısır’dan katıldığı açıklandı.

Etohum tarafından on birincisi düzenlenen etkinlikte, birinci olan Ali Huda, muhafazakar ailelerin çocuklarını hedefleyerek onlara eğitim ve eğlence videoları sunan video içerik platformu olarak çalışmalar yürütüyor. 

İkincilik ödülünü kazanan Temanbisnis ise, şirketler için finansal çözümler üreten muhasebe programı hizmeti veriyor.  Üçüncülük ödülünü kazanan Wayakit’in de, taşınabilir kuru temizleme ve giysilerdeki kötü kokulardan arındırma çözümü olarak hizmet verdiği belirtildi.

Startup Estonia özel ödülünü alan ‘Dine and Pay’ ise restoranlarda müşteri memnuniyetini artırmak için mobile ödeme hizmeti sunuyor.

‘İstanbul’u ilk 20 girişimci merkezinden biri yapmak istiyoruz’

Habertürk’ten Yiğitcan Yıldız’a konuşan Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir, Startup Turkey’de dünyadaki birçok girişimciyi Türkiye’de bir araya getirdiklerini vurguladı. 

Büyükdemir, “İstanbul’u dünyanın ilk 20 girişimcilik merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu sene 135 bin başvuruyu 150 ülkeden aldık. Dünyadan yaklaşık 100 yatırımcı, seçilen 100 girişimi dinlemek üzere İstanbul’a geldi. İstanbul hem tarihsel hem coğrafi bütün ülkelerin ortasında yer aldığından dolayı girişimcilerin hayalini kurduğu bir şehir. Etkinlikte Endonezya’dan Tunus’a, Meksika’dan Almanya’ya kadar birçok ülkeden girişimci sahnede yatırımcılardan hem yatırım almak hem de tanımak açısından sahneye çıktı. Bu durum, ekonomimiz için de büyük bir fırsat gösteriyor” diye konuştu.

HABER TÜRK 02.05.2019

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here