Bilim Merkezlerinden Haberdar Olmak Artık Çok Kolay

0

Bilim merkezleri, sergi düzenekleri ve eğitim atölyeleriyle ziyaretçilere bilimi uygulayarak ve deneyerek eğlenceli bir şekilde keşfetme imkânı sunuyor. Ayrıca bilim merkezlerinde gerçekleştirilen bilim söyleşileri, bilim kafeler, bilim şenlikleri gibi etkinliklerle ziyaretçiler farklı bilimsel etkinliklere katılarak deneyimlerini zenginleştirebiliyor.

Bilim merkezleri günümüzde bilim ve teknolojinin daha geniş kitlelere ulaştırılmasında ve çocuk, genç ya da yetişkin her yaştan insanın bilimle olan etkileşimlerinin artırılmasında en etkili araçlardan biri. TÜBİTAK, bilim merkezleri ile ilgili tüm bilgilere internet üzerinden en kolay şekilde ulaşılabilmesi için TÜBİTAK Bilim Merkezleri portalını yayına aldı.

TÜBİTAK Bilim Merkezleri portalında bilim merkezleri ile bilim merkezlerinde yer alan sergiler ve atölyeler tanıtılıyor, dünyada bulunan bilim merkezi örneklerine yer veriliyor. TÜBİTAK Bilim Merkezleri portalı ile TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinden haberlere, güncel duyurulara ve etkinlik bilgilerine tek adresten ulaşabilirsiniz.

TÜBİTAK Bilim Merkezleri portalına bilimmerkezleri.tubitak.gov.tr/ adresinden erişebilirsiniz.

Toplumda bilim kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla kurulan TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinin sayısı her geçen yıl artıyor. 2008 yılından bu yana Konya, Kocaeli, Kayseri, Bursa, Elazığ ve Bilim Üsküdar bilim merkezleri açıldı. Yeni bilim merkezlerinin kurulmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor.

http://bilimgenc.tubitak.gov.tr

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here