Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Sempozyumu

0

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen “Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Sempozyumu”,

13-15 Haziran 2019 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle ilan edilen “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle İstanbul Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı iş birliğinde düzenlenen “Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Sempozyumu”, 13-15 Haziran 2019 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Dünyanın önde gelen tarihçilerinden İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatının ve bilim anlayışının tanıtılmasını hedefleyen “Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Sempozyumu”, 13 Haziran 2019 tarihinde Prof. Dr. Fuat Sezgin Belgeseli’nin gösterimi ile başlayacak. Sempozyumun açılış konferansını ise “Bilim, Teknik, Tefekkür: Fuat Sezgin’le Evrendeki İşaretleri Okumak”başlığı ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın verecek.

Sempozyum kapsamında “Fuat Sezgin’le İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi” ve “Fuat Sezgin Anısına: Bilimden Sanata Yansımalar Sergisi” de katılımcıların ziyaretine açık olacak. Süreklilik arz etmesi planlanan sempozyumun ilkinde eş zamanlı gerçekleştirilecek farklı oturumlarda; İslâm bilim tarihi yazıcılığı ve Fuat Sezgin’in katkıları, İslâm medeniyetinde geliştirilen bilimsel âletler ve teknoloji ürünleri, İslâm bilimlerinin eğitimi ve kurumsal yapısı, İslâm bilimlerinin farklı medeniyetlerin bilimsel birikimlerine katkısı, İslâm bilimlerinin gelişimindeki siyasî, sosyal, ekonomik, entelektüel ve çevresel faktörler başlıklarında bildiriler sunulacak.

Detaylı bilgi için http://www.fuatsezginsempozyumu.org/ linkini ziyaret edebilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here