Bükreş Tramvay İhalesini Durmazlar Kazandı

0

Bükreş Tramvay İhalesini Durmazlar Kazandı; Romanya’nın başkenti Bükreşte yapılan tramvay ihalesini Türkiye’nin ilk yerli tramvayını üreten Durmazlar Holding kazandı. Romen medyasında yer alan haberlere göre, medyayla demeç veren Durmazlar Genel Müdürü Abdullah Bocan, ihale sonucuna göre Romanya’da üretim yapılmasının söz konusu olduğunu söyledi.

Bükreş Tramvay İhalesi Bedeli 1,2 Milyar TL

Bükreş Belediyesi yaptığı açıklamada, 11 Aralık 2018’de ilan edilen 100 adet tramvay ihalesine iki firmanın teklif verdiğini ve 180 milyon avro değerindeki ihaleyi 99,61 puanla 15 Mart 2019’da teklif veren Durmazlar Holding’in kazandığı kaydedildi. İhaleye katılan diğer firma ise Çinli Konsorsiyum, ASTRA VAGOANE CALATORI-CRRC.

Diğer Romanya Tramvay İhaleleri

Durmazlar, Bükreş dışında aşağıdaki tramvay ihalelerine de katılıyor:

§  TIMISOARA

§  BRAILA

§  CRAIOVA

§  LASI

Ayrıca, Durmazlar Holding’in, Romanya’nın batı kesimindeki ili olan Caraş-Severin, Reșița ilçesinin 13 tramvaylık ihalesini de kazanması bekleniyor.

Durmazların Polonya Başarısı

Bursa, Samsun ve Kocaelinde çalışan tramvay araçlarına ve alçak tabanlı hafif raylı sistem araçlarla başarısını Türkiye’de kanıtlayan Durmazlar firması, Polonya’nın Olsztyn kentindeki tramvay ihalesini de kazanmıştı. 2020 yılında Olsztyn kentinde işletmeye alınacak Panorama araçlarını RayHaber olarak InnoTrans Demiryolu Fuarında sizlere canlı olarak tanıtmıştık.

RAY HABER 05.11.2019

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here