TSK’ya KORKUT hava savunma sistemi teslimatı

0

KORKUT Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemlerinin seri üretimi sürüyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, sosyal medya hesabından son gelişmeyi şu cümlelerle paylaştı:

“Son teslimatlarla toplamda 13 adet KORKUT Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemini TSK’ya teslim ettik. Aselsan’ın milli imkanlarla geliştirdiği KORKUT, hava savunma kabiliyetlerimizi ileriye taşımamıza katkı sağladı. KORKUT, KOBİ ve yan sanayimize yeni yetenekler kazandırdı”

KORKUT Kundağı Motorlu Namlulu Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemi, hareketli unsurlar ile mekanize birliklerin hava savunmasını etkin şekilde gerçekleştirmek üzere SSB tarafından yürütülen geliştirme projesi kapsamında ASELSAN tarafından tamamen milli imkanlarla geliştirildi.

KORKUT Seri Üretim Sözleşmesi SSB ile ASELSAN arasında 19 Mayıs 2016 tarihinde imzalandı. KORKUT sistemlerinin seri üretimi kapsamındaki ilk teslimat Mart 2019’da yapıldı. Son teslimatlarla birlikte toplamda 13 adet KORKUT Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemi TSK’ya teslim edildi.

KORKUT Projesi, ülkemizin hava savunma alanındaki yeteneklerinin daha ileri bir noktaya taşınmasını ve bu alanda pek çok yeni teknolojinin kazanılmasını sağladı. KORKUT ve 35 mm Parçacıklı Mühimmat “ATOM” ile birlikte ülkemiz dünyada az sayıda ülkenin sahip olduğu bir yeteneğe milli olarak sahip hale geldi.

KORKUT Projesi’nde çok sayıda yerli kuruluş önemli görevler alıyor. Bu proje ile birlikte KOBİ’lere ve yan sanayi firmalarımıza iş hacmi yaratıldı; yeni yetenek ve altyapılar kazandırıldı.

Korkut sayısı artıyor

Seri üretim kapsamında Mart 2019’da Kara Kuvvetleri Komutanlığına 3 adet Silah Sistemi Aracı (SSA) ve 1 adet Komuta Kontrol Aracı (KKA) teslim edilmişti. Mayın ayındaki teslimat ile birlikte Kara Kuvvetleri Komutanlığına 5 adet SSA ve 2 adet KKA teslim edilmişti.

https://www.defenceturk.ne 12.11.2019

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here