Dikine Kalkan ASEF İHA’yı Türk mühendislik şirketi ESEN tasarladı

0

Suudi Arabistan merkezli Intra şirketi için, Türk mühendislik şirketi Esen, özel bir İnsansız Hava Aracı (İHA) geliştirdi. ASEF adı verilen sistem ilk kez Dubai Airshow 2019’da sergilendi.

Dikine kalkan, havada arkadan itiş gücü veren motoru sayesinde süratle ilerleyebilen sistem, 15 kilogram faydalı yük taşıyabiliyor. Tasarımlı ilgili bilgi veren Esen Mühendislik Genel Müdürü Cem Uğur, sistemin mühendislik çalışmasında yer aldıklarını belirterek, “Bu ürün Intra’nın ürünü. Son yıllarda dünyada bu tür İHA sistemlerine kayış var. Piste gerek kalmadan havalanabiliyor. Herkes maliyet etkin çözümler arıyor. Gelişen sensörlerle birlikte çok büyük tasarımlara gerek kalmadan daha küçük sistemler tercih ediliyor” diye konuştu.

ESEN SAUDİA KURULDU

Şirket Suudi Arabistan’dan bölgeye hizmet vermek üzere Esen Saudia adlı bir yapılanmaya da gitti. Hedef bu bölgeden çevre ülkelere mühendislik çözümleri sunmak. Ankara merkezli Esen’de, 150 mühendis görev yapıyor. Toplam sekiz yıldır faaliyet gösteren Esen, havacılık, uzay ve güvenlik teknolojileri geliştiriyor.

http://www.kokpit.aero/  19.11.2019

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here