Yerli otomobilin tasarım süreci mini belgesel oldu

0

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu, sosyal medya hesabı Twitter’dan “Türkiye’nin Otomobili”nin tasarım sürecini anlatan bir mini belgesel yayımladı.

27 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla tanıtılan “Türkiye’nin Otomobili”, toplumun her kesiminin beğeni ve takdirini kazandı.

Türkiye Otomobili Girişim Grubu (TOGG), tüm dünyanın dikkatini çeken yerli otomobilin 8 Ocak’ta tasarım hikayesini konu alan bir mini belgesel hazırlandığını duyurmuştu.

TOGG’un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Eskizlerden tam boy modele, modelden gerçeğe, tasarım sürecimiz ve TOGG tasarım ekibimiz… Herkesin büyük beğenisini kazanan Türkiyenin Otomobili tasarım hikayesi mini bir belgesel ile Cuma günü burada” ifadelerine yer verilmişti.  

“150 bin saatlik çalışma sonunda ortaya çıktı”

TOGG, merak edilen belgeseli Twitter hesabından yayımladı. TOGG, “Türkiye’nin Otomobili, tasarım ve mühendislik ekibinin liderliği, Murat Günak’ın uzman danışmanlığı ve Pininfarina’nın küresel tecrübesiyle toplam 150 bin saatlik bir çalışma sonunda ortaya çıktı” bilgisini de paylaştı.

TRT HABER  10.01.2010

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here