ASELSAN çözümleri Türk topçularının vuruş hassasiyetini artırıyor

0

ASELSAN tarafından geliştirilen Mesafece Düzeltme Kiti (MDK) ve İlk Hız Ölçüm Radarı ile Türk topçularının vuruş hassasiyetleri artırılacak

ASELSAN, topçu ve havan mühimmatının vuruş hassasiyetini artırmak üzere yanca ve/ veya mesafece düzeltme yaparak mühimmatın hassas bir şekilde hedefe yönlenebilmesi konusunda çalışmalar yapmaktadır.

Bu kapsamda geliştirilen milli ilk hız ölçüm radarı ile mühimmatları ilk hız ölçümü yapılmakta. İlk hızdaki sapma değerini kullanarak tapayla bütünleşik kanatçıkların belirlenen zamanda açılmasını sağlayan ve oluşan hava freni yoluyla mesafece düzeltme yapan Mesafece Düzeltme Kiti (MDK)’nin ise geliştirme çalışmaları devam etmektedir. MDK, havan mühimmatlarının yanı sıra envanterde fazla sayıda bulunan 105/155 mm topçu mühimmatıyla birliktede  kullanılabilecek.

Milli İlk Hız Ölçüm Radarı: İHÖR

ASELSAN Milli İlk Hız Ölçüm Radarı (İHÖR), kara ve deniz topçu birlikleri tarafından ilk atışta isabet olasılığını artırmak üzere mühimmatın ilk hızını ölçmek için kullanılan, Doppler prensibi ile çalışan yüksek doğruluğa sahip bir radar sistemidir.

Milli İHÖR, obüs ve havan sistemleri ile deniz platformundaki silah sistemlerine monte edilerek veya üçayak üzerinde kullanılabilmektedir.3 kg’dan daha az bir ağırlığa sahip olan İHÖR sistemi 20 mm üstü mühimmatlarda kullanılmak üzere geliştirildi.

Kaynak: DefenceTurk

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here